[FOTO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Kabal održalo 66. redovnu godišnju skupštinu// Predsjednik DVD-a Jembri: Tijekom godine imali smo mnoštvo aktivnosti, nadam se da će ova godina biti još aktivnija

19. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Vijesti [FOTO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Kabal održalo 66. redovnu godišnju skupštinu// Predsjednik DVD-a Jembri: Tijekom godine imali smo mnoštvo aktivnosti, nadam se da će ova godina biti još aktivnija


DVD Kabal održalo je 66. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu ove subote u tamošnjem vatrogasnom domu.

Osim pripadnika DVD-a na skupštinu su prisustvovali Dražen Draganić, načelnik Općine Farkaševac. ali i preko 20 predstavnika prijateljskih DVD-ova iz Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačke županije i Krapinsko-zagorske županije.

Zdenko Jembri, predsjednik DVD-a Kabal kazao je kako je u protekloj godini društvo bilo vrlo aktivno.

– Za Novu godinu održali smo humanitarni nogometnu turnir, od prikupljenih sredstava kupili smo djeci u školi lopte. Glavno događanje nam je bila proslava Međunarodnog praznika rada, prvog svibnja. Održano je okupljanje motorista, bilo je tu puno i raznih igara kao što su nošenje jaja u žlici, guranje bala, zabijanje čavala u panj. U svim igrama mogli su sudjelovati svi koji su htjeli. Bilo je i dobre hrane, a navečer je sve kulminiralo koncertom – izdvojio je neke od aktivnosti predsjednik.

Istaknuo je kako i ove godine planiraju nastaviti s brojnim aktivnostima. Dodao je kako se nada da će ove godine biti više aktivnosti, nego što je to bilo prošlih godina.

-DVD trenutno broji 31 člana koji imaju pravo glasa, dok sa svim članovima što uključuje i mladež, brojimo 62 člana. Protekle godine imali smo dvije intervencije, obje su bile požar stambenog objekta. Jedna je bila u Ivančanima, dok je druga bila u samom Kablu – istaknuo je Jembri.

Dražen Draganić, načelnik Općine Farkaševac pohvalio je rad društva u protekloj godini.

– U Općini imamo tri vatrogasna društva, za njihov rad izdvojili smo 182 tisuće kuna. Smatram da je to respektabilna brojka, unatoč tome nikada nije dosta sredstava. Ako se vratimo 10-ak godina unazad, kada sam također bio načelnik, tada je to iznosilo svega 20 tisuća, tako da je rast konstantan. Neka nam svima u narednoj godinu bude bolje i neka ne bude požara – poručio je načelnik.