[FOTO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec održalo redovnu godišnju skupštinu

15. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Križevci [FOTO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec održalo redovnu godišnju skupštinu


Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec u nedjelju je održalo redovcu godišnju skupštinu.

Podsjetimo, predsjednik Društva je Valent Arki, a njegov zamjenik Josip Ledinski. Zapovjednik Društva je Darko Arki, a u nedjelju je izabaran novi zamjenik zapovjednika DVD-a Erdovec Nikola Repustić. Vlado Rešetar je tajnika DVD-a Erdovec, a Andreja Rešetar blagajnica.

Skupštini su nazočili i pozdravnim riječima su se obratili predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca Ivan Matosović, načelnik Kalnika Mladen Kešer, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Pored njih skupštini su nazočili i gradski vijećnik Dubravko Picig i predsjednik Mjesnog odbora Erdovec Dražen Harča i predstavnici DVD-a Podgajec, Dijankovec, Bojnikovec, Cirkvena, Sveta Helena, Srednji Dubovec, Lemeš Križevački, Lemeš, Apatovec, Poljana Križevačka, Carevdar, Đurđic, Bukovje, Repinec, Andrilovec, Domaji, Ladinec, Gregurovec, Guščerovec, Sveti Petar Orehovec i Križevci.

Sva izvješća i plan rada za 2019. godinu i financijski plan usvojeni su jednoglasno.

Ivan Mužić pohvalio je aktivnosti društva oko organizacije natjecanja i uređenja doma. Ivan Matosović istaknuo je odličnu suradnju sa Županijom koja brine o vatrogastvu i osvrnuo se na brojne aktivnosti koje se provode u vatrogastvu.

Mladen Kešer rekao je kako su vatrogasna društva prepuštena općinama i gradovima. – Još uvijek nije dobro regulirano financiranje vatrogasnih društava i na nama političarima je da riješimo financiranje u vatrogastvu. Još se borimo s nekim problemima koje smo imali prije 30 godina i vjerujem da će Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije i Hrvatska vatrogasna zajednica napraviti iskorak – poručio je načelnik.

Marko Katanović čestitao je novim vatrogasnim časnicima i brojnim aktivnostima DVD-a Erdovec. -Erdovec je dugo godina bio zanemaren i puno je toga učinjeno u protekle dvije godine. I dalje će vas Grad pratiti financijski i logistički – rekao je predsjednik Gradskog vijeća.

Mario Rajn kazao je kako je situacija u Erdovcu bila vidljiva kroz spremnost da se nešto promijeni. -Treba pohvaliti da ste odradili uređenje doma svojim rukama, a građevinski materijal ste dobili od javnog novca. Dok imate osobe koje će povući projekti će se ovdje realizirati i mi ćemo vas pratiti.

Podigli smo sredstva za mjesne odbore na milijun kuna. Krenuli smo i s ulaganjima u dječja igrališta. Sedam igrališta ćemo godišnje uređivati na selima – kazao je gradonačelnik i čestitao novim časnicima.

prigorski.hr