Općina Sveti Petar Orehovec izgradila je Dječji vrtić Mali Petar. Ukupni troškovi izgradnje i opremanja vrtića koštali su oko 10,4 milijuna kuna. Iz europskog fonda odobreno je 7,4 milijuna kuna, a ostatak je platila Općina.

Vrtić je u ponedjeljak započeo s radom, a danas je u obilasku bio općinski načelnik Franjo Poljak i njegov zamjenik Kristijan Vlah.

Franjo Poljak nam je rekao kako su djeca drugi dan u prilagodbi. – Roditelji su još s njima i drago mi je da su djeca dobro prihvatila odgojiteljice i vrtić. Trenutno je 40-ak djece upisano u Svetom Petru Orehovcu, a uskoro će s radom započeti i vrtić u Gornjem Fodrovcu koji će imati 30-ak djece. Od jeseni bi oba objekta trebala biti maksimalno popunjena. Općina financira najveći dio troškova vrtića i maksimalno smo izašli roditeljima u susret. Cijena za prvo dijete iznosi 700 kuna, za drugo 500 kuna, a za roditelje s više djece se cijena još smanjuje – rekao je Poljak i dodao kako 70 posto svih troškova vrtića pada na trošak općinskog proračuna.

poljak

-Velik broj roditelja se bavi poljoprivredom, a danas su u poljoprivredi primanja neredovita, porasli su troškovi proizvodnje, a cijene poljoprivrednih proizvoda ostale su iste. Imajući to u vidu, išli smo s povoljnijom cijenom – poručio je općinski načelnik.

Kristijan Vlah rekao nam je kako se čeka završetak procedure kako bi se otvorio i vrtić u Gornjem Fodrovcu. -Sportska dvorana i vrtići planirani su temeljito u proračunu, a Općina već pripreme nove projekte koji će biti realizirani u narednom razdoblju – istaknuo je Vlah i dodao kako će ove godine biti i bogatiji program povodom Dana Općine. -Planiramo koncert povodom Petrova, bit će i svečano ovorenje sportske dvorane, a uskoro ćemo informirati javnost kojeg izvođača smo odabrali – poručio je.

vlah kristijan

Roditelj Matija Trušček rekao nam je kako je zadovoljan što je vrtić započeo s radom. -Vrtić je nov, sve je lijepo, tete su isto bez prigovora. Sad se prvih dana djeca privikavaju na vrtić i brzo se prilagođavaju. Da nije ovdje otvoren vrtić najvjerojatnije bi tražili mjesto u vrtiću u Križevcima – rekao je Trušček.

DSC_3596

Kuharica Martina Šatvar izrazila je zadovoljstvo novom kuhinjom koja s radom počinje u četvrtak. Sve je kako treba i kuhinja je prostrana, a djeci ćemo za prvi dan u vrtiću ujutro pripremiti čokolino i čokoladne pahuljice, bit će i voća, a za ručak će biti tjestenina bolognese – kazala je Martina Šatvar i dodala kako će u kuhinji pomagati i servirka.

satvar martina

Na kraju smo razgovarali i s ravnateljicom vrtića Šteficom Matus .-Prvi dojmovi roditelja su pozitivni, a prostor ćemo još dodatno ukrasiti dok djeca krenu crtati, a izrađivat ćemo i igračke. U jaslicama imamo 12-ero djece, a u mješovitim grupama imamo 10 i 15  djece. U Gornjem Fodrovcu možemo primiti najviše 32 djece – rekla je ravnateljica i dodala kako su s njom četiri odgajateljice, kuharica i dvije spremačice.

matus štefica

-Vrtić radi od 7 do 17 sati. Mislim da su roditelji zadovoljni, jer vrtić je blizu, a tu će se djeca igrati, socijalizirati i naći nove prijatelje – zaključila je ravnateljica.

DSC_3629DSC_3618DSC_3603DSC_3616DSC_3599DSC_3638