Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik je Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana u Varaždinskoj županiji. Izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2024. godini organizirali su zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, Jutarnji list i Ministarstvo poljoprivrede, a rezultati su obznanjeni sinoć u Splitu u sklopu svečanog otvorenja 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

OPG Pocedulić bavi se uzgojem varaždinske heljde te proizvodi bezglutenske prehrambene i druge proizvode od te žitarice, a u Splitu je Dariju uručena novačana nagrada u iznosu od 3.500 eura.

Na ovom velikom uspjehu čestitao mu je i župan Anđelko Stričak.

– Čestitam Dariju Poceduliću na ovom iznimnom priznanju, a čestitke upućujem i njegovoj obitelji. Ova obitelj je doista primjer marljivih i inovativnih poljoprivrednika nove generacije, koja varaždinsku heljdu, jedan od autohtonih proizvoda Varaždinske županije, prerađuje u niz proizvoda za koje su osvojili već pregršt medalja. Na tome smo im osobno čestitali i lani kada su njihovi mlinci od varaždinske heljde proglašeni najboljim inovativnim proizvodom na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda, a treba podsjetiti i da su iz Bruxellesa su od International Taste Instituta za Heljdine krekere primili „Superior Taste Award** 2023“. Još jednom čestitam! – istaknuo je župan Stričak.

opg_pocedulic_najbolji_hrvatski_poljoprivrednik_2023 opg_pocedulic_berba_heljde opg_pocedulic_heljda_proizvodi