HAK poziva vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu koje je od 20. do 25. studenog omogućena besplatna kontrola tehničke ispravnosti svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti jednu litru tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila i jednokratni alko-test. Akcija se provodi i u AMK-u Križevci. Tajnik Stjepan Peršin rekao nam je kako se ova akcija provodi već godinama.-Sve stanice u Hrvatskoj besplatno pregledavaju osobna vozila, a svi koji dođu dobivaju i poklon. očekujemo oko 180 vozača i 180 poklona za vozače. Svaki radni dan nam je od 7 do 20 sati, a ova akcija povećava sigurnost na cestama s aspekta vozača i vozila. Ove godine darujemo vozače alkometrima, kalendarima i tekućinom za vjetrobranska stakla vozila – kazao je Peršin.

DSC_8639

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec rekao je kako je policija uvijek rame uz rame s AMK-om Križevci.-Riječ je o hvalevrijednoj akciji, Danima tehničke ispravnosti vozila. Akcija je preventivnog karaktera kako bi vozači utvrdili da im je vozilo tehnički ispravno. Policijska postaja Križevci vodi brigu da vozači izvrše tehnički pregled te da vozači ne upravljaju pod utjecajem alkohols, da vežu sigurnosni pojas, da ne krše prekršaje prekoračenja brzine i da ne koriste mobitel  – rekao je Pukec i dodao kako se zbog ova četiri razloga najčešće događaju prometne nesreće.

Stjepan Peršin je dodao kako je u AMK-u Križevci održan Savjet Stanica za tehnički pregled RH. -To je i nama svojevrsno priznanje i raspravljalo se o problematici u Stanicama za tehnički pregled. Uz podršku Nacionaonalnog programa o sigurnosti trebao bi biti izgrađen poligon za pješale, bicikliste i djecu te malo nogometno igralište. Vjerujem da će 2024. godina biti namijenjena za to – kazao je Peršin.

U Stanici za tehnički pregled zatekli smo Silvija Šoštarka. -Ja bez HAK-a ne mogu živjeti i nema bolje organizacije u Hrvatskoj od HAK-a – rekao je Šoštarko.

DSC_8643

Ksenija Maričić je iz Rovinja stigla na pregled vozila u Križevce. -Tu su mi roditelji pa sam posjetila njih i odmah provjerila tehničku ispravnost vozila. Svake godine sam na ovoj akciji i sretna sam i zavovoljna – kazala je.

DSC_8646 DSC_8652