Školska sportska dvorana Osnovne škole Ivana Lackovića Croate svečano je otvorena u utorak u Kalinovcu. Uoči otvorenja školske sportske dvorane, otvorena je i nova zgrada dječjeg vrtića Bubamara Kalinovac.

Otvorenju su prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te zamjenik župana Ratimir Ljubić. Svečanosti su nazočili i Krešo Habijanec, direktor tvrtke Bistra Đurđevac i Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik.

– Ova je osnovna škola izgrađena prije deset godina i ideja je u adekvatnom razdoblju izgraditi i dvoranu. Prva faza je započela u listopadu 2013. godine i trajala je do 2015. godine. Sigurno je u tom razdoblju vodstvo Općine Kalinovac napravilo mudru odluku imajući u vidu određene nedostatke u svom proračunu jer je tadašnja Vlada promijenila pravila o eksploataciji mineralnih sirovina – objasnio je načelnik Sobota.

Dodao je kako je prva faza koštala nešto više od devet milijuna od čega je Županija tada sufinancirala s oko tri milijuna.

– Uspjeli smo sada da se u ovom programu završi pet dvorana na području Županije. Početak radova na ovoj dvorani je bio 2020. godine, izvođač radova je bila Bistra iz Đurđevca i završetak je bio u ožujku ove godine. Ukupna vrijednost ove druge faze bila je nešto više od 10 milijuna kuna, pri čemu je Županija osigurala 50 posto – naglasio je.

Istaknuo je kako se projekt ne bi završio bez pomoći Koprivničko-križevačke županije. Stoga se još jednom zahvalio županu i njegovom zamjeniku te svima koji su radili na projektu.

Nakon njega, prisutnima se obratio Krešimir Habijanec rekavši kako dvorana izgleda impresivno s 1270 četvornih metara sportskog prostora plus svlačionice i hodnicima ispod tribina. Na vanjskom dijelu je izgrađeno i parkiralište za 50 vozila.

Okupljenima se obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je naglasio kako otvorenje dvorane pokazuje koliko su si sadašnji načelnik zajedno s ostatkom Općine dali truda da do ovakvog projekta dođe.

– Ako pričamo o Kalinovcu, bez obzira koliko je ova dvorana monumentalna, ima ovdje i štošta drugoga čime se može pohvaliti. Vidi se da je jedna generacija ljudi radila jako puno da bismo se mogli stalno ponositi prekrasnim podravskim, ali i europskim selom – zaključio je.

Župan Darko Koren u svom je govoru poručio kako je lijepo biti Kalinovčan zbog svega što se u toj Općini radi.

– Ovo je rezultat najvećeg investicijskog ciklusa koje smo imali na ovom području u mnogim godinama koje su iza mene. Naime, riječ je o investiciji od 80 milijuna kuna, te treba spomenuti i izgradnju dva centra kompetencija vrijednih oko 75 milijuna kuna te cijeli niz manjih ulaganja u školstvo i otvorenje Sigurne kuće, odnosno sve skupa oko 180 milijuna kuna investicija – istaknuo je.

Na kraju se svima prisutnima obratila i ministrica poljoprivrede koja je poručila kako je ovo rezultat zajedništva u sklopu kojeg se realiziraju brojni projekti na području Koprivničko-križevačke županije u mandatu Andreja Plenkovića.

– Otvorili smo jedan prekrasan objekt iznimno bitan za razvoj mladih, jer sport je jedna od najvažnijih ljudskih aktivnosti budući da priprema čovjeka za život i poseban je odraz ljudske kreativnosti. Želim puno uspjeha svoj ovoj djeci koja će imati prilike izgrađivati se u ovoj dvorani i svojoj školi – zaključila je ministrica Marija Vučković.

kalinovac-sportska-01 kalinovac-sportska-02 kalinovac-sportska-03 kalinovac-sportska-04 kalinovac-sportska-05 kalinovac-sportska-06 kalinovac-sportska-07 kalinovac-sportska-08 kalinovac-sportska-09 kalinovac-sportska-10 kalinovac-sportska-11 kalinovac-sportska-12 kalinovac-sportska-13 kalinovac-sportska-14 kalinovac-sportska-15 kalinovac-sportska-16 kalinovac-sportska-17 kalinovac-sportska-18 kalinovac-sportska-19 kalinovac-sportska-20 kalinovac-sportska-21 kalinovac-sportska-22 kalinovac-sportska-23 kalinovac-sportska-24 kalinovac-sportska-25 kalinovac-sportska-26 kalinovac-sportska-27 kalinovac-sportska-28 kalinovac-sportska-29 kalinovac-sportska-30 kalinovac-sportska-31 kalinovac-sportska-32 kalinovac-sportska-33 kalinovac-sportska-34 kalinovac-sportska-35 kalinovac-sportska-36 kalinovac-sportska-37 kalinovac-sportska-38 kalinovac-sportska-39 kalinovac-sportska-40 kalinovac-sportska-41 kalinovac-sportska-42 kalinovac-sportska-43 kalinovac-sportska-44 kalinovac-sportska-45