[FOTO] Dan Veleučilišta u Bjelovaru // Novčane nagrade i oslobađanje plaćanja 50 posto školarine dobilo četvero studenata

30. listopada 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Dan Veleučilišta u Bjelovaru // Novčane nagrade i oslobađanje plaćanja 50 posto školarine dobilo četvero studenata


Veleučilište u Bjelovaru svečanom sjednicom Stručnoga vijeća, Upravnoga vijeća te Studentskoga zbora, proslavilo je danas 10 godina postojanja te prvu godinu rada od dobivanja statusa veleučilišta. U povodu Dana Veleučilišta u Bjelovaru, dekanica Zrinka Puharić dodijelila je Dekanove nagrade laureatima te bjelovarske obrazovne ustanove. Novčane nagrade te oslobađanje plaćanja 50 posto od ukupne cijene školarine dobilo je četvero studenata s prosjekom iznad 4,5. To su Lana Rodić, Krešimir Baturina, Neven Krsnik i Iva Živković.

dan veleučilišta (8)

Uz predstavnike tih tijela, dekanicu Veleučilišta Zrinku Puharić i prodekanicu Tatjanu Badrov, svečanosti je prisustvovao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

– Veleučilište vidim kao perjanicu gospodarstva jer uz studije poput Mehatronike i Računarstva, koji će osposobiti potrebne kadrove, moguć je preporod našega grada koji se razvija u smjeru IT-a – rekao je i istaknuo kako je velik korak napravljen osnivanjem tadašnje Visoke tehničke škole, a teško da je tko vjerovao da će jednoga dana to postati veleučilište. Napomenuo je kako se isto tako sada teško čini da će Bjelovar imati studentski dom, no kako je uvjeren da će se i to ostvariti u narednim godinama.

dan veleučilišta (1) dan veleučilišta (6) dan veleučilišta (7) dan veleučilišta (9) dan veleučilišta (10) dan veleučilišta (11) dan veleučilišta (12)

prigorski.hr

Facebook Comments