[FOTO] Dan otvorenih vrata Aero kluba “Krila Koprivnice”// Predsjednik kluba Dulikravić: Klub broji 20-ak članova i svake godine imamo sve više akcija

3. studenoga 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Dan otvorenih vrata Aero kluba “Krila Koprivnice”// Predsjednik kluba Dulikravić: Klub broji 20-ak članova i svake godine imamo sve više akcija


Aero klub “Krila Koprivnice” na Aerodromu Danica danas je organizirao Dan otvorenih vrata povodom Dana grada Koprivnice.

Dan otvorenih vrata održava se danas do 17 sati. Nažalost, iz kluba su istaknuli kako danas najvjerojatnije neće biti letova zbog vremenskih neprilika, tako da su svi zrakoplovi i jedrilice ostali u hangaru gdje ih svi zainteresirani danas mogu pogledati.

-Klub broji 20-ak aktivnih članova. U klubu imamo pet zrakoplova. Moram naglasiti kako smo ove godine imali mnogobrojne aktivnosti u sklopu kluba. Imali smo jednu međunarodnu akciju preleta gdje su nam došli gosti iz Bleda, na što sam posebno ponosan – istaknuo je Dušan Dulikravić, predsjednik kluba.

Istaknuo je kako godišnje u klubu imaju oko 100 sati naleta na jedrilicama, 50 sati na motornim avionima. Velika mu je želja klub afirmirati s manifestacijama pa su tako i organizirali Prvenstvo Hrvatske u zrakoplovnom jedriličarstvu prošle godine.

-Za iduću godinu ponovno kandidiramo za državno prvenstvo za koje se nadam da ćemo dobiti domaćinstvo – istaknuo je.

Naglasio je kako sezona letenja polako završava te da lete najintenzivnije ljeti, vikendima i poslije posla.

– Dobro je što su legalizirani pokazni letovi, gdje možemo pokazati ljudima koji su zainteresirani za nastavak letenja. Hoće li on nastaviti sa zrakoplovstvom kao hobi, profesionalno ili uopće se neće nastaviti baviti, to na osobi da odluči- dodao je.

Zaključio je kako većina članova jedva čeka svaki slobodan trenutak i dobre vremenske uvjete kako bi došli na Aerodrom ta kako bi se vinuli nebu pod oblake.

 

prigorski.hr

Facebook Comments