Povodom Dana Općine Molve i blagdana Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve.

Predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba otvorio je svečanu sjednicu u Društvenom domu kojoj su nazočili koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, predsjednica županijskog HSS-a Kristina Škoda Vajdić, načelnik općine Gola Stjepan Milinković, načelnik općine Virje Mirko Perok, načelnik općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, načelnik općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski, predsjednica Općinskog vijeća Općine Novo Virje Katarina Kozarić-Šabarić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Općine Kalinovac Franjo Dautanec, načelnik PP Đurđevac Marijan Slaviček, župnik Zdravko Tuba te brojni drugi gosti i uzvanici.

Općinski načelnik Zdravko Ivančan izrazio je zadovoljstvo brojnim odazivom gostiju i napomenuo kako je već treći mandat pred njim. -Velike investicije su započele ili su već u završnoj fazi. Gradnja Pastoralnog centra je velika investicija za razvoj vjerskog turizma i vrijedna je 6,5 milijuna kuna. Prijavit ćemo uskoro novi projekt, riječ je o Interpretacijskom centru s ugostiteljstvom kako bi se naši hodočasnici mogli okrijepiti. Investicija je u iznosu od 10 milijuna kuna. Drugi veliki projekt je izgradnja hostela, također za naše hodočasnike. To nam je potrebno za bavljenje ozbiljnim turizmom i vjerujem da ćemo taj projekt zajedno prijaviti sa Županijom.

Novi veliki projekt nam je Dom za starije i hvala Županiji na pomoći oko projektne dokumetacije, a investicija je vrijedna 10,4 milijuna kuna, Kamen temeljac je postavljen i vjerujem da će biti sve gotovo u lipnju 2023. godine. Prvi smo u Lijepoj našoj koji misle od najmlađih do najstarijih s dnevnim druženjem starijih osoba. Postavit ćemo i nove led lampe i kroz 5 godina bi se investicija od 2 milijuna kuna trebala otplatiti.

Aglomeracija Molve je projekt kroz koji ćemo postaviti novi kolektor, a i taj projekt je vrijedan oko 10 milijuna kuna. Hrvatske vode su spremne financirati taj projekt u iznosu od 80 posto. Imamo i dobru suradnju s udrugama, vatrogascima. Nabavili smo novo kombi vozilo i čekamo isporuku novog navalnog vozila – rekao je Ivančan i dodao kako općina redom obnavlja i domove.

Najveća investicija nam je u vrtić kojeg smo energetski obnovili, a sad smo krenuli s projektom izgradnje novog dječjeg igrališta vrijednog 1,9 milijuna kuna. I za taj projekt očekujemo europska sredstva, a projekt apliciramo zajedno sa Županijom – rekao je Ivančan i dodao kako je prijavljena i gradnja novog dječjeg vrtića u Repašu. Kroz program “Zaželi” se zapošljavaju tri gerontodomaćice koje obilaze starije osobe. Uređujemo Dom zdravlja, a stigla nam je i mlada doktorica, a imamo i nagradu za tu prigodu od 50 tisuća kuna – kazao  i dodao je načelnik i dodao kako općina planira izgraditi klaonicu te nudi brojne subvencije za poljoprivredu i gospodarstvo vrijedne 2,5 milijuna kuna godišnje.

-Mlade zadržavamo i ostaju živjeti u Molvama. Želja mi je da i dalje tak ostanemo. Svake godine se rodi 25-ero djece – rekao je Ivančan i još jednom zahvalio Županiji te općinskim zaposlenicima i čestitao blagdan i Dan općine.

Čestitke su uputili čelni čovjek općine Gola Stjepan Milinković te župan Darko Koren.

-Lijepo je u Molvama i ovdje je razina koja se može zahvaliti svim predispozicijama, ali i ljudima koji rade i brinu za općinu – uvodno je rekao župan Koren i istaknuo kako je napravljeno oko vjerskog sadržaja. -Molve su naš mali podravski Lourdes i županija će i dalje dati maksimalan obol. Puno je posla pred vama, tu su zidovi koje treba uređivati iznutra i izvana, a preduvjet za sve je zajedništvo koje ovdje osjećam. Vidimo se i na Veliku Gospu i čestitam Dan općine i dobitnicima javnih priznanja – poručio je Koren.

Dodijeljena su i javna priznanja koja su primili Marijan Dolenec za dobru volju u provođenju Vuličnog prvenstva od 1995. godine i promicanje sportskog duha Općine Molve, Mirjana Tuba za dugogodišnji uspješan frizerski rad i razvoj obrtništva, Mato Gregurić za doprinos u radu Općine od njezina osnutka, Josip Mehkek za uspješni rad u poljoprivrednoj proizvodnji.

Zlatnu plaketu dobio je Željko Vincek za dugogodišnji predani rad u DVD-u Molve Grede, Jakob Vincek za uspješan rad u poljoprivrednoj proizvodnji, Ankica Gazdek za sudjelovanje u Udruzi naprednih domaćica Repaš, Mijo Feletar za rad angažman i doprinos u djelovanju Udruge umirovljenika Molve, Bernarda Ivančan za drugo mjesto na natječaju Interpathetic space u Tokiju i osobit doprinos u promociji Općine i Velebit Rukavina za postignuće u tehnološkom znanstvenom razvoju pametnog teleskopa i osobnoj promociji Općine Molve.

Počasnim građaninom proglašen je posthumno biskup Đuro Kokša za cjeloživotno duhovno i kulturno stvaralaštvo te doprinos stvaranju izuzetne nematerijalne baštine općine Molve.

Župnik Zdravko Tuba uputio je riječi zahvale Općini i načelniku u ime svih laureata.

molve-svecana-01 molve-svecana-02 molve-svecana-03 molve-svecana-04 molve-svecana-05 molve-svecana-06 molve-svecana-07 molve-svecana-08 molve-svecana-09 molve-svecana-10 molve-svecana-11 molve-svecana-12 molve-svecana-13 molve-svecana-14 molve-svecana-15 molve-svecana-16 molve-svecana-17 molve-svecana-18 molve-svecana-19 molve-svecana-20 molve-svecana-21 molve-svecana-22 molve-svecana-23 molve-svecana-24 molve-svecana-25 molve-svecana-26 molve-svecana-27 molve-svecana-28 molve-svecana-29 molve-svecana-30 molve-svecana-31 molve-svecana-32 molve-svecana-33 molve-svecana-34 molve-svecana-35 molve-svecana-36 molve-svecana-37 molve-svecana-38 molve-svecana-39 molve-svecana-40 molve-svecana-41 molve-svecana-42 molve-svecana-43 molve-svecana-44 molve-svecana-45 molve-svecana-46 molve-svecana-47 molve-svecana-48 molve-svecana-49 molve-svecana-50 molve-svecana-51 molve-svecana-52 molve-svecana-53