Predsjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski Marija Šimunko otvorila je u subotu svečanu sjednicu Vijeća u povodu proslave Dana općine rekavši kako vjeruje da se Općina Kloštar Podravski nalazi na dobrom putu za poboljšanjem života svih stanovnika.

– Zajedno smo odradili većinu toga i to će se odraziti na bolju kvalitetu života naših žitelja. Zahvalni smo Vladi, ministarstvima i Koprivničko-križevačkoj županiji koji su nas prepoznali kao ozbiljnog partnera – kazala je.

kloštar dan općine (18)

Sjednicu su svojom prisutnošću uveličali: Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije i izaslanik premijera Plenkovića, Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik te izaslanik predsjednika Sabora, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik, Vesna Bedeković, saborska zastupnica, Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine, Ratimir Ljubić, zamjenik župana i general pukovnik Mladen Markač.

kloštar dan općine (13)

Također, prisustvovali su: Marijan Slaviček, načelnik PU Đurđevac, Josip Haramija, predstavnik Državnog inspektorata, Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca, Branko Patačko, predsjednik Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac, Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine, Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, Mirko Hemetović, načelnik Općine Novo Virje, Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača, Hrvoje Miler, načelnik Općine Špišić Bukovica i Dario Halauš, načelnik Općine Šandrovac.

SINIŠA PAVLOVIĆ

Nakon prikazanog video uratka o provedenim brojnim projektima, prisutnima se obratio načelnik Općine Kloštar Podravski, Siniša Pavlović.

– Imao sam napisan govor, ali sam noćas morao dočekati Mladena Grdovića pa mi je ostao u goricama – započeo je kroz šalu svoje obraćanje okupljenima.

Kazao je kako svi projekti koji se rade ne bi bili mogući bez iznimne pomoći saborskih zastupnika s ovog područja i županijskog vodstva.

kloštar dan općine (11)

– Vjerujem da ćemo uskoro otvoriti i novu sportsku dvoranu, a tu je i veliki projekt Aglomeracije u sva četiri naselja koja je počela u naseljima Kloštar i Kozarevac, a treći projekt na kojem radimo su toplice. Termoelektrana će se graditi i dat će toplu vodu za sve ustanove na području općine, prihod bi trebao biti 130 do 200 milijuna kuna, a rudna renta od 3,6 posto za naš proračun znači iznimno puno – istaknuo je.

Za spomenuti projekt je već osigurano 105 milijuna kuna putem ugovora koji su potpisali premijer Andrej Plenković te župan Darko Koren.

darko sobota

 

– Prečesto se mi Podravci ponašamo preskromno kao da veliki projekti nisu za nas, međutim to je naša realnost i stvarnost, posebice danas kada Hrvatska ima na raspolaganju velika sredstva i kada je sve ostvarivo za one koji imaju volju, želju i vole svoj kraj te imaju ideja – kazao je Darko Sobota.

Naglasio je kako je optimist za ovu općinu i sve velike projekte prvenstveno zbog iznimne sinergije županije Koprivničko-križevačke i Općine u provođenju spomenutih projekata.

darko koren

– Ono što je posebno važno jest da je u svim ovim projektima riječ županija prikazana kao partner i prijatelj i doista mogu reći da je ova Općina i njen načelnik doista jedna od onih koji u toj sinergiji i postoji. To je jedan alat s kojim se onda može raditi i na državnoj razini – istaknuo je župan Koren.

Istaknuo je projekt izgradnje nove školsko sportske dvorane, jedne od pet koje se grade na području županije kao jedan od najvećih i najvrijednijih projekata koji se trenutno provode iz sfere Županije.

kloštar dan općine (17)

– Moram pohvaliti koncept zajedničkog ulaganja i pokretanja projekata u školske objekte pri čemu je načelnik Pavlović bio među prvima koji se uključio u takvu suradnju. Doista se zahvaljujem Siniši, načelniku Općine jer je odmah prihvatio spomenuti model – objasnio je.

mladen markač

Spomenimo da je Mladen Markač proglašen počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski. Upravo se on na kraju protokola, odnosno neplanirano i izvan istog okupljenima obratio na poziv domaćina.

– Dozvolite da podsjetim u povodu Dana hrvatske vojske na pravedan i opravdan Domovinski rat koji je bio častan i dostojanstven, koji je svijet i priznao i kroz koji smo ostvarili svoju slobodu. Hrvati su samozatajni, međutim imamo dovoljno kao Podravci materijala s kojim bi se mogli hvaliti. I stoga pohvaljujem načelnika i njegove suradnike jer zamislite koji je sada blagoslov na ovim projektima koje vodi načelnik ove Općine – naglasio je.

Dodao je kako je upravo ovdje dokaz da jedna mala općina može postići vrhunske rezultate.

kloštar dan općine (22) kloštar dan općine (1) kloštar dan općine (49) kloštar dan općine (50) kloštar dan općine (51) kloštar dan općine (48) kloštar dan općine (46) kloštar dan općine (47) kloštar dan općine (44) kloštar dan općine (41) kloštar dan općine (42) kloštar dan općine (43) kloštar dan općine (40) kloštar dan općine (38) kloštar dan općine (37) kloštar dan općine (39) kloštar dan općine (35) kloštar dan općine (36) kloštar dan općine (32) kloštar dan općine (33) kloštar dan općine (34) kloštar dan općine (31) kloštar dan općine (30) kloštar dan općine (28) kloštar dan općine (29) kloštar dan općine (26) kloštar dan općine (27) kloštar dan općine (23) kloštar dan općine (24) kloštar dan općine (25) kloštar dan općine (21) kloštar dan općine (19) kloštar dan općine (20) kloštar dan općine (16) kloštar dan općine (14) kloštar dan općine (15) kloštar dan općine (10) kloštar dan općine (12) kloštar dan općine (9) kloštar dan općine (7) kloštar dan općine (8) kloštar dan općine (3) kloštar dan općine (4) kloštar dan općine (5) kloštar dan općine (6) kloštar dan općine (2)