Mještani Općine Kalinovac danas obilježavaju Dan svoje općine. Nakon jučerašnjeg programa (svečane svete mise u povodu blagdana zaštitnika Općine, sv. Luke i predstavljanja knjige Sunčice Orešić, op.a.a) danas je u 15 sati počela Svečana sjednica koja se održava u obnovljenom Društvenom domu, a nakon koje će u 19 sati Udruga žena Kalnovčice imati Dan otvorenih vrata. Prisutnima u Domu govorom se obratio načelnik Općine, Danijel Zvonar. koji se osvrnuo na dosad učinjeno tijekom ove godine, ali i na projekte koji su u tijeku i koji će se provoditi i sljedeće godine.

– Za sve osnovnoškolce dodijeljene su pomoći u iznosu od 200 kuna za nabavu udžbenika i školskog pribora, a svi prvašići prvi dan škole dobili su ruksake sa slatkišima, kabanice i majice – rekao je i dodao kako se također sufinancira i besplatna prehrana za sve učenike osnovne škole. Najavio je kako se nastavlja s dodjelom bespovratnih studentskih pomoći, i to mjesečno 400 kuna svim studentima s područja Općine.

Već sutra program obilježavanja Dana Općine nastavlja se prezentacijom Rascovih vozila u središtu Kalinovca, a u povodu nabavke višenamjenskog vozila, kojeg je Općina kupila zbog održavanja zelenih površina tijekom cijele godine.

– Nabavljeno višenamjensko vozilo, tj. traktor s priključcima: prikolica, rasipač soli, ralica za snijeg i malčer za održavanje javnih površina vrijedno je 236.296,07 kuna i u njegovoj kupnji pomoglo nam je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 94.000 kuna – naveo je načelnik Zvonar u svom obraćanju na Svečanoj sjednici. Nakon sutrašnje prezentacije vozila, na redu je Sajam domaćih proizvoda i obrta u 16 sati u organizaciji Turističke zajednice Dravski peski, a potom u 19 sati slijedi Folklorna večer te zabava pod šatorom gdje će nastupati Tamburaški sastav Mjesečina.

Brojni gosti i uzvanici nazočili su svečanoj sjednici, a pozdravnim riječima obratili su se u ime svih načelnika i graonačelnika čelni čovjek Đurđevca Hrvoje Janči, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota i saborski zastupnici Mladen Madjer, Branko Hrg i Damir Felak.

Hrg je istaknuo kako od 1. siječnja lokalne samouprave u Hrvatskoj dobivaju više novaca i imaju velike potencijale za korištenje europskih fondova. -Križevci su šampion EU fondova u proteklom razdoblju, a Županija ima sreću što ima novog pročelnika Darka Masneca koji zasigurno može pomoći- rekao je Hrg.

madjer hrg

DAN OPĆINE KALINOVAC (1) DAN OPĆINE KALINOVAC (2) DAN OPĆINE KALINOVAC (3) DAN OPĆINE KALINOVAC (4) DAN OPĆINE KALINOVAC (5) DAN OPĆINE KALINOVAC (7) DAN OPĆINE KALINOVAC (8)

prigorski.hr