[FOTO] Dan grada Križevaca – 767. rođendan!

24. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Križevci [FOTO] Dan grada Križevaca – 767. rođendan!

foto: Zdenko Balog


Od jutra na središnjim križevačkim trgovima traje bogat kulturno-umjetnički, natjecateljski i sportski program kojim se obilježava 767. rođendan Križevaca. Naime, Križevci su upravo na ovaj dan od kralja Bele IV. 1252. godine stekli privilegiju slobodnog i kraljevskog grada.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn na Strossmayerovom trgu tradicionalno je razrezao slavljeničku tortu, koja je podijeljena građanima, kojima je i uputio čestitku. -Vrijeme nam brzo prolazi i opet smo došli do obilježavanja Dana grada Križevaca. Siguran sam da ste primijetili da je u proteklih godinu dana puno toga napravljeno i to u svim segmentima društva. I dalje ćemo jednako vrijedno i marljivo raditi za vas kako bi svima život u Križevcima bio još bolji. Želim vam svima puno zdravlja, sreće i osobnog zadovoljstva te vas pozivam da nam se pridružite u proslavi Dana grada Križevaca. -stoji u rođendanskoj čestitki križevačkog gradonačelnika.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“ tradicionalno je održala XV. Natjecanje u kuhanju fiša “Križevci 2019.”. Gradska knjižnica “Franjo Marković” vrši besplatno učlanjenje novih članova, a pored toga na Strossmayerovom trgu je održano predstavljanje pokretne knjižnice te se obilježio 10. rođendan Bibliobusa. Zajednica tehničke kulture Križevci izložila je  svoje radove i održala radionice članica Zajednice na Strossmayerovom trgu. Nastupe su održali i vrtićarci križevačkih vrtića. Postrojavanje je održao i Odred izviđača “Kalnik” Križevci.

I ove godine organizirana je nagradna igra za građane „Križevački poduzetnici, obrtnici i Grad Križevci daruju“, a ove godine brojnim poklon paketima i bonovima uključili su se Art Rock Caffe, Cris, Arthur i Arteria, Frizerland d.o.o., Huten tekstil, Izdavačka kuća Veda d.o.o., KTC d.d., Mesnica Stručić, Robin trgovine, Poljocentar d.o.o., Praonica rublja Križevci, Ruber d.o.o., Sim Servis d.o.o., stolar Mato Lončar, Trgo-Agencija d.o.o. i Veterinarska stanica Križevci d.o.o.

U 18 sati na rasporedu je svečana sjednica Gradskog vijeća, a od 19 sati kreće koncert grupe Elemental.

Donosimo jutrošnje djelić atmosfere.

prigorski.hr

foto: Zdenko Balog, Grad Križevci

Facebook Comments