Članovi Odreda izviđača „Kamengrad“ Koprivnica proteklog su vikenda obilježili Dan izviđača sudjelovanjem na 15. zborovanju izviđača Hrvatske. Najmlađi su sudjelovali na igrama poletaraca i pčelica, a stariji na Izviđačkom olimpijskom višeboju. Natjecali su se u orijentacijskom krosu, paljenju vatre, signalizaciji zastavicama, vezivanju čvorova, a najbolji rezultat postigli su u podizanju šatora. Obje ekipe Odreda izviđača „Kamengrad“ imale su jednak broj bodova i najbolji rezultat u jakoj konkurenciji od 57 ekipa u dizanju šatora.

Tijekom zborovanja održan je i Festival vještina koji se sastoji od niza radionica koje provodi Savez izviđača Hrvatske sa brojnim partnerima ( Civilna zaštita, HGSS, Crveni križ, Zajednica tehničke kulture i drugi).

Osim toga, naši izviđači natjecali su se u izviđačkoj igri scoutball, a nedjelju su iskoristili za posjet Nikola Tesla Experience Center, slatkovodnom akvariju Aquatika te druženju s prijateljima.

Izvidaci_Kamengrad Izvidaci_Kamengrad_02 Izvidaci_Kamengrad_03 Izvidaci_Kamengrad_04 Izvidaci_Kamengrad_05 Izvidaci_Kamengrad_06 Izvidaci_Kamengrad_07 Izvidaci_Kamengrad_09