Čazma je u nedjelju, 4. lipnja bila jedna od postaja 37. zagrebačkog oldtimer rallyja. Sudionici su iz Zagreba, preko Kloštar Ivanića stigli u Čazmu, a građani su na svakoj od lokacija mogli razgledati izložena vozila. Okupilo se stotinjak sudionika.

Najstarije prisutno vozilo bio je automobil Nash iz 1928. godine, a većina vozila je bila iz ’60. i ’70. godina. Bilo je tu i onih koje još danas možemo vidjeti na cestama, a starija su od 30 godina.

Sudionike rallyja pozdravio je na glavnom čazmanskom trgu gradonačelnik Dinko Pirak, koji je i sam ljubitelj starodobnih vozila.

– Ovakvi sadržaji dobri su za turističku promociju Čazme jer dobra smo destinacija za oldtimer rute, pogotovo što je to prepoznao i ovako jak klub kao što je Zagrebački oldtimer klub. Ovo je još jedan dodatan sadržaj našem gradu i drago mi je da su nas izabrali kao jednu od destinacija za svoju vožnju, rekao je gradonačelnik.

– Ove godine smo išli u ovaj istočni dio. I meni je ovaj kraj iznenađenje jer rijetko idem na ovu stranu pa sam ostao ugodno iznenađen, kao i svi ostali sudionici, rekao je predsjednik Oldtimer kluba Zagreb Radovan Marjanović Kavanagh.

Sudionici rallyja upoznali su kulturnu i turističku ponudu Grada Čazme za što su se pobrinule djelatnice Turističke zajednice i Centra za kulturu.

čazma rally (1) čazma rally (3) čazma rally (4) čazma rally (5) čazma rally (6) čazma rally (7) čazma rally (8) čazma rally (9) čazma rally (10) čazma rally (11) čazma rally (12) čazma rally (13) čazma rally (14)