Varaždinskim kazalištem je u petak poslijepodne odzvanjao njemački jezik, a sve zahvaljujući osmom po redu festivalu „Max sucht den Superstar“. Riječ je o natjecanju učenika srednjih škola u raznim kategorijama poput pjevanja, plesa i glume, koji na taj način pokazuju koliko poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.

U čak 25 točaka nastupila su 62 učenika iz više od 20 škola iz cijele Hrvatske, čije su nastupe na njemačkom jeziku pozorno pratili i njihovi mentori.

max_3_mjesto_sucht_den_superstar_2022 (34)

Organizator su bili Gospodarska škola Varaždin i udruga Europski kulturni krug, a pokrovitelj  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– Vesela i pozitivna atmosfera koju vi, dragi natjecatelji i poštovani mentori, stvarate pjevajući, svirajući te recitirajući na njemačkom jeziku garancija je uspješnosti samog festivala, ali i potvrda da se kreativnošću stvaraju nove vrijednosti. Posebna je vrijednost što ćete upoznati svoje vršnjake, prijatelje iz gotovo cijele Hrvatske, steći znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život, a to su bogatstva koja nemaju cijenu. Čestitka našoj Gospodarskoj školi na odličnoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu, a svima vam želim puno uspjeha, zabave i veselja – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

max_2_mjesto_sucht_den_superstar_2022 (33)

Dobrodošlicu je poželjela i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić, a pozdrave su uputile predsjednica udruge EKULT Lea Lesar,  predsjednica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika Irena Horvatić Bilić i Yvonne Klietz iz Goethe instituta Zagreb.

festival_max_sucht_den_superstar_2022 (5)

– Sretni smo što ove godine, nakon dva online izdanja festivala, možemo uživo pratiti nastupe  naših kreativnih učenika koje su pripremili njihovi mentori. Hvala svima koji su podržali i omogućili organizaciju ovog festivala i vrijedne nagrade, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Varaždinskoj županiji, Gradu Varaždinu, poduzetnicima, prijateljima Gospodarske škole i našim bivšim učenicima. Hvala našoj Melaniji Klarić, dobrom duhu Maxa, organizatorici i motivatorici, kao i Max timu Gospodarske škole Varaždin – istaknula je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin mr. sc. Jasminka Kelemen.

festival_max_sucht_den_superstar_2022 (1)

Prema odluci Stručnog žirija, pobjednici osmog festivala „Max sucht den Superstar“ su Saša Vidović i Karla Kunštek iz Srednje škole Krapina, drugo mjesto pripalo je Ani i Petri Šimunić iz Srednje škole Zlatar, dok su treće mjesto osvojili učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.

festival_max_sucht_den_superstar_2022 (2) max_1_mjesto_sucht_den_superstar_2022 (32) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (17) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (15) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (14) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (13) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (11) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (10) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (8) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (6) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (4) festival_max_sucht_den_superstar_2022 (3)