U Vrbovcu je počela 43. po redu manifestacija “Kaj su jeli naši stari”. Razna starinska jela do nedjelje će pripremati 14 udruga žena i ugostitelji.
Glavne namirnice su kobasice i špek. U ponudi će biti seljački grah, dimljene kobasice s restanim krumpirom, carsko meso i zapečeni grah, špek fileki, grah kaša s kobasicom i sarma s temfanim krumpirom.
Tu su i mesna štruca, mahune s krumpirom, pileći ragu s njokima, faširanci s mahunama i krumpirom, kotlovina, pileći paprikaš, domaći ljevanci, lovački gulaš, kuhana šunka sa svježim sirom, svinjski kotleti i krpice sa zeljem te piletina s mlincima.
U ponudi su naravno razni kolači te vrbovečka pera koja je dobila europsku oznaku zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.
Organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Vrbovca, pokrovitelji su Grad Vrbovec i Zagrebačka županija, a glavni sponzor je Mesna industrija PIK Vrbovec.