Bljak fest, posebna gastronomska manifestacija koja je postala nezaobilazni dio karnevalskih događanja i koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, danas je ponovno održana u središtu Omišlja.
Na ovom festivalu mogu se kušati specifični specijaliteti pučke gastronomske baštine poput bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova… i druge “bljakavosti” čiji se asortiman iz godine u godinu širi. Tako su ove godine posebna poslastica bili gulaš od junećih očiju, teleći mozak s jajima i prženi bijeli bubrezi.
Kako je to izgledalo, provjerite u fotogaleriji.
- Bijeli bubrezi Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
- Gulaš od junećih očiju Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
- Jetra na žaru Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
- Teleći mozak s jajima Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
- Ptičja gripa od pilecćh iznutrica Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
- Priprema bikovih jaja Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
- Teleći mozak s jajima Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
prigorski.hr











