Novi poklonac blagoslovljen je u subotu 22. lipnja u Mlaki. Poklonac je blagoslovio župnik Župe Svetog Jurja Rakovec mr. Darko Rogina uz prisustvo brojnih mještana Mlake i gostiju.

Načelnica Općine Rakovec istaknula je kako je ovo povijesni i svečan  trenutak za sve mještane Mlake te je sigurna da će ovaj poklonac, novouređeno raskrižje i ovaj čin blagoslova stvoriti novo ozračje zajedništva.

-Ovime kao vjernici i kao ljudi želimo prenijeti poruku budućim generacijama, tko smo, što smo činili od srca misleći na one koji dolaze i vjerujemo primjerom i ljubavlju založili najbolje od sebe – rekla je načelnica.

Mještani Mlake kao domaćini organizirali su prigodni domjenak za sve prisutne. Također mještani Mlake su uz novoizgrađeni poklonac posadili cvijeće koje brižno održavaju, a sami održavaju društveni dom, dječje igralište i sve mjesne prostore u Mlaki.

Uz novoizgrađen poklonac uređeno je i raskrižje nerazvrstane ceste u Mlaki. Sredstva za uređenje raskrižja u Mlaki i gradnju poklonca osigurala je Zagrebačka županija i Općina Rakovec.

Dosadašnji poklonac u Mlaki izgradili su mještani Mlake 1971. godine. Kako je došlo do puknuća temelja poklonca te je proširena županijska cesta u Mlaki, pristupilo se u suradnji sa Župom Svetog  Jurja izmještanju i gradnji novog poklonca, a ujedno i uređenju raskrižja nerazvrstane ceste.

Cilj je i povećanje sigurnosti u prometu te je istim Mlaka dobila novouređen prostor koji mijenja vizuru sela Mlake, a ponajprije u duhovnom značenju stvara novo prijateljsko okruženje svim mještanima i budućim generacija, poručili su iz Općine.

Poklonac Mlaka (1) Poklonac Mlaka (2) Poklonac Mlaka (3) Poklonac Mlaka (4) Poklonac Mlaka (5) Poklonac Mlaka (6) Poklonac Mlaka (7) Poklonac Mlaka (8) Poklonac Mlaka (9) Poklonac Mlaka (10) Poklonac Mlaka (11) Poklonac Mlaka (12)