FOTO Bajkovit Božić stigao u Križevce

8. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Križevci FOTO Bajkovit Božić stigao u Križevce


Izložba “Bajkovit Božić” otvorena je u petak u Križevcima. Naime, drugu godinu su polaznice kreativne radionice u vrijeme Adventa zaslužne za izložbu u Galeriji Društva za očuvanje križevačke baštine «Križevački štatuti».

Sve je počelo 2012. godine kada je u Križevcima bila postavljena prva kreativna izložba pod nazivom «Čarolija Božića», a ovo je četvrta izložba kreativki iz kreativne radionice koje u vrijeme Adventa otvaraju vrata izložbe «Bajkovit Božič».

Na izložbi su osim božićnih ukrasa izloženi radovi nastali kroz cijelu godinu u kreativnoj radionici.

statuti

-Na izložbi su se predstavile umjetnice polaznice kreativne radionice, a to su Mira Tribuson, Marija Punčec, Karmen Dragač, Dalia Katavić, Kristina Kovačić, Snježana Martinez, Štefica Klasić, Dragana Županić, Ivanka Gagro, Snježana Mergon, Marina Hodak i Jadranka Šogorić – kazala je moderatorica Boba Csik.

Jadranka Šogorić zahvalila je svima na dolasku na 4. izložbu kreativne radionice. – To više nisu radovi iz radionice, već je riječ o izvrsnim radovima naših kreativki koje rade u svoje slobodno vrijeme. Izbrusile su svoj rad i družimo se svaki utorak u K.V.A.R.K.-u , ali krećemo svaka svojom smjerom- istaknula je Jadranka Šogorić.

U kulturnom programu nastupio je križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer, a izložbu je otvorio predsjednik Društva “Križevački štatuti” Željko Picig.

Izložba će biti otvorena od 8. do 23. prosinca 2017., u vremenu od 17 – 20 sati, a subotom od 9 -12 sati.

statuti14statuti11statuti12statuti13statuti10statuti9statuti15statuti16statuti17statuti5statuti8statuti1statuti2stauti6stauti7statuti19statuti18statuti3

prigorski.hr

Facebook Comments