­čľ╝´ŞĆ Akademski konji─Źki klub Kri┼żevci bogatiji za dva nova konja, a najavljen je i turnir za Spravi┼í─Źe

17. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Kri┼żevci ­čľ╝´ŞĆ Akademski konji─Źki klub Kri┼żevci bogatiji za dva nova konja, a najavljen je i turnir za Spravi┼í─Źe


Akademski konji─Źki klub Kri┼żevci bogatiji je za dva nova konja, a o realizaciji i planovima za “sutra” uvodno je osvrt dao ┼Żeljko Gagro.

Gagro je uvodno istaknuo kako mu je veliko zadovoljstvo u Akademskom konji─Źkom klubu Kri┼żevci ugostiti gradona─Źelnika i predstavnike medija.

-Povod dana┼ínjem dru┼żenju je nabavka dva nova konja za potrebe kluba i Visokog gospodarskog u─Źili┼íta koje smo nabavili uz veliku pomo─ç gradona─Źelnika i Grada Kri┼żevaca. Radi se o rasnim konjima, vrhunske genetike, odli─Źnih radnih osobina i na┼ía djeca ih ve─ç sada mogu bez problema jahati. O─Źekujemo da ─çe ti konji dugi niz godina uvelike doprinijeti uspjehu konji─Źkog sporta u gradu Kri┼żevcima, a zna─Źajno ─çe doprinijeti i edukativnim potrebama Visokog gospodarskog u─Źili┼íta.

U─Źili┼íte provodi projekt EQUIEDU u kojem se nalaze tri zasebna poglavlja, dva izborna predmeta na fakultetu, dva programa cjelo┼żivotnog u─Źenja i priprema projektne dokumentacije za izgradnju budu─çe hale i jahali┼íta po najvi┼íim europskim i svjetskim standardima – kazao je Gagro i napomenuo kako su konji nabavljeni od privatnog uzgajiva─Źa.

– Originalno su iz Udruge hrvatski ┼íportski konj. Konji su vrhunske njema─Źke genetike, a prvenstvena namjera im je ┼ákola jahanja i edukacija unutar projekta na U─Źili┼ítu. Napravit ─çemo turnir za Spravi┼í─Źe zahvaljuju─çi podr┼íci Visokog gospodarskog u─Źili┼íta i gradona─Źelnika koji je i glavni pokrovitelj turnira – zaklju─Źio je Gagro.

konji13

Gradona─Źelnik Kri┼żevaca Mario Rajn kazao je kako je zadovoljan ┼íto ─çe se vratiti turnir u sklopu Spravi┼í─Źa. -Ovaj plemeniti sport i vje┼ítine su ne┼íto ┼íto je bio brend grada. ─îestitam gospodinu Gagri i kao predsjedniku Hrvatske udruge uzgajiva─Źa ┼íportskih konja i ovo je bio prigodan trenutak da damo maksimalan napor za jednu uzlaznu krivulju.

Projekt s velikim zanimanjem prati Grad, a vjerujem i Visoko gospodarsko u─Źili┼íte. Mogu re─çi da bi to bila i kruna nastojanja za narednih pet godina. Osim izrade dokumentacije, svi napori slijede u financiranju za izgradnju tog objekta. Upravo nam je cilj izgraditi, a kupljeni konji su za edukativne svrhe. I u prezentaciji smo vidjeli mlade ljude i nadam se da ─çe to potaknuti i zainteresirane sugra─Ĺane, a ovaj sport je uvijek budio interes ┼íire zajednice.

Ovo je trenutak kad u akademskom i sportskom smislu te odgoju na┼íih mladih je trenutak kojeg treba istaknuti i koristiti da ga treba nadogra─Ĺivati za sve budu─çe projekte. Projekt je hvalevrijedan, ali je i jedna stepenica u dugoro─Źnom razvoju konji─Źkog sporta u Kri┼żevcima – poru─Źio je Rajn.

konji2 konji3 konji4 konji5 konji6 konji7 konji8 konji9 konji10 konji11 konji12 konji14 konji15 konji19

Facebook Comments