FOTO ADVENT U ĐURĐEVCU Svečanim otvorenjem klizališta i puštanjem lampiona u zrak počeo je bogat adventski program u Đurđevcu

10. prosinca 2017. Autor: prigorski.hrFoto & VideoFOTO ADVENT U ĐURĐEVCU Svečanim otvorenjem klizališta i puštanjem lampiona u zrak počeo je bogat adventski program u Đurđevcu

Đurđevac je i ove godine u vrijeme Adventa pripremio bogat i sadržajan program. Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, klizalište, štalica s domaćim životinjama i devama, adventski sajam, kreativne radionice, izložbe, veliki blagdanski koncert, doček Djeda Božićnjaka, kazališne predstave, gastronomska ponuda, doček Nove Godine samo su dio adventskog programa kojeg su osmislile i pripremile brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom grada Đurđevca.

U nedjelju je svečano otvoreno klizalište u Đurđevcu, a u zrak su pušteni i lampioni.

advent82

Na konferenciji za medije kojom je moderirao predsjednik Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček istaknuto je nekoliko programa koji će obilježiti Advent u Đurđevcu. Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca istaknuo je kako je Advent nastao na inicijativu ljudi, udruga i institucija.

janci

– Advent košta oko 300 tisuća kuna, takav budžet  smo prije nekoliko godina imali za Picokijadu. Na ovaj način želimo da naši ugostitelji i svi koji prodaju domaće proizvode i rukotvorine imaju rezultate kao za Picokijadu. Ove godine imamo klizalište koje će biti besplatno za sve đurđevačke vrtićance i školarce, odnosno jedan školski sat dnevno će moći besplatno koristiti klizalište- istaknuo je Janči.

advent97

Saborski zastupnik i predsjednik đurđevačkog predstavničkog tijela Željko Lacković istaknuo je pozitivnu energiju 12. mjeseca, pozitivnu energiju došašća i Božića.

-Želja nam je da turistički potencijal kojeg ima đurđevačka Podravina i Koprivničko-križevačka županija iskoristimo u ovo vrijeme da bi bili prepoznatljivi na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske.

lackovic

Lani smo uspostavili suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i ovim putem se zahvaljujemo gradonačelniku Bandiću i svima onima iz turističkog sektora koji su sudjelovali u realizaciji našeg Adventa, a prisutni smo sa svojom kućicom na Trgu bana Jelačića na najatraktivnoj poziciji- istaknuo je Lacković i dodao kako su školski sat besplatnog klizanja u Đurđevcu svojoj djeci omogućile i općine Molve, Kloštar Podravski, Virje i Kalinovac.

ruzman

Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Odbora za turizam Grada Đurđevca rekao je kako je Đurđevac mali grad po broju stanovnika, ali veliki grad koji diše punim plućima. – Za bogat program zaslužni su vrijedni ljudi i vrijedi ga doći vidjeti zbog kulturne, turističke i gastronomske ponude- kazao je Ružman.

kralj bartovcak

Gabriela Kralj Bartovčak istaknula je kako će se premijera živih jaslica u Đurđevcu održati 15. prosinca. – Održavaju se drugi put i doživljaj živih jaslica upotpunit će deva Đurđica, a program će trajati oko 20 minuta- kazala je Danijela Kralj Bartovčak.

advent99

Željko Lacković je dodao kako će premijeri živih jaslica prisustvovati kompletna zagrebačka Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

benko markovica

Zamjenica đurđevačkog gradonačelnika Kristina Benko Markovica napomenula je kako u adventskim programima sudjeluju sve gradske udruge, a i udruge iz okolnih općina. -Održat ćemo krajem godine dvosatni koncert u Đurđevcu, a u Zagrebu će 17. prosinca u 19.30 sati na Trgu bana Jelačića nastupiti Đurđevčice- rekla je Kristina Benko Markovica.

Donosimo djelić atmosfere iz prekrasnog Đurđevca – slobodno se naluknite!

advent90advent89advent91advent92advent88advent87advent86advent85advent83advent81advent80advent79advent78

Damir Špehar/Pixsell

Damir Špehar/Pixsell

Damir Špehar/Pixsell

Damir Špehar/Pixsell

prigorski.hr

 

Facebook Comments