[FOTO] 7. Special Power League održan u Koprivnici // Šest ekipa provelo vikend pun zabave i sporta

2. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Lokalni sport [FOTO] 7. Special Power League održan u Koprivnici // Šest ekipa provelo vikend pun zabave i sporta

Foto: Ivan Brkić


Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce”, Rukometni klub Koprivnica Noa i Nogometni klub Slaven Belupo ovog su vikenda bili domaćini 7. turnira Special Power League, natjecanja u rukometu i nogometu za djecu s teškoćama u razvoju.

Ideja ovog hvalevrijednog projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju (psihička oštećenja, tjelesna oštećenja, socijalno ugroženi, manjine itd.) da se kroz sport, aktivno integriraju u društvo. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom.

Subotu su sportaši proveli u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović igrajući rukomet, dok su se u nedjelju u dvorani Srednje škole natjecali u nogometu. Ukupno je na turniru igralo šest ekipa. Uz ekipu Slaven Belupa, svoje su nogometne vještine pokazale i momčadi NK Istra, NK Osijek, GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Istra 1961 i NŠ Međimurje – Čakovec.

Danijel Kocijan, dopredsjednik Slaven Belupa otvorio je turnir.


– Iznimna mi je čast i veliko zadovoljstvo što mogu otvoriti današnji turnir. Ovaj projekt je zaista hvalevrijedan i moram istaknuti da sam iznimno sretan što su Slaven Belupo i Podravka dio njega. Podatak da Special Power League raste iz turnira u turnir je potvrda da je cjelokupna ideja na pravom putu. Nadam se da ćemo vam danas biti odlični domaćini i da ćete svi zajedno uživati u Koprivnici. Osjećajte se kao kod kuće i pokažite na terenu sve što znate. Sretno! – rekao je dopredsjednik Slaven Belupa na otvaranju turnira.

-Dan je obilježila odlična atmosfera, puno smijeha i zabava. Čestitamo svima na sudjelovanju, bilo je pravo zadovoljstvo biti domaćin ovakvom turniru i jedva čekamo novo druženje- poručili su domaćini turnira.

Facebook Comments