Kolor Granit tvrtka je koja postoji od 2007. godine, a u petak je svečano proslavila 15 godina rada. Svoje prve poduzetničke korake vlasnik tvrtke Vitomir Mijić napravio je u Vojakovcu, gdje je prvih godina bilo skladište tvrtke, a koje se danas prostire na 4000 kvadratnih metara u Vrbovečkoj ulici 9 u Križevcima.

Naime, Kolor Granit je generalni zastupnik za Hrvatsku i Sloveniju za Silex proizvode, a Kolor Granit je i generalni zastupnik za fasadno-staklenu mrežicu.

Spomenimo za kraj da je čelni čovjek tvrtke Vitomir Mijić i izvršni dopredsjednik Nogometnog kluba NK Radnik Križevci.

-Danas slavimo 15. rođendan Kolor Granita, obrta kojeg sam otvorio 2007. godine. Protekla godina je bila teška zbog cjelokupne situacije u svijetu i imam osjećaj da roba vrijedi više od novaca. Vjerujem da će se situacija s cijenama materijala smiriti, svi moramo raditi i živjeti, a uistinu ne mogu vjerovati da je prošlo već 15 godina od osnivanja firme – kazao je Mijić i napomenuo kako tvrtka svake godine povodom rođenadana daje još bolje cijene kupcima.

-To je ideja šogorice Danijele i svaki godine u tom rođendanskom tjednu dajemo određene popuste. Još danas i sutra popust na stiropor iznosi i do 30 posto – rekao je Mijić i poručio kupcima da uređuju svoje domove te da kupuju u Kolor Granitu.

U ovom poduzeću rade i brojni nogometaši. -Jednog nogometaša i djelatnika želim posebno istaknuti, a riječ je o Mihaelu Mladenu. Drago mi je da sam dio njegovog života, ponosan sam na njega u svakom pogledu – zaključio je Mijić.

kolor granit

Današnjoj obljetnici nazočio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn kazavši kako je 15 godina rada jednog poduzeća od iznimnog značaja. – Ovdje se radi o obrtu koji je od iznimnog značaja za grad, budući da je jako prisutan i u društvenom životu. Gospodin Vitomir Mijić je na čast i ponos svojih djelatnika, ali isto tako i grada. Prisutan je kao donator i veliki zaljubljenik u sport i sportske klubove, a naročito u nogomet. Ovaj grad počiva na malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu i Kolor Granit je primjer kako firma kroz 15 godina može izrasti u pouzdanog dobavljača puno većim tvrtkama, a u što smo se uvjerili i kroz niz javnih investicija  – kazao je Rajn naglasivši kako je obrt vrlo konkurentan.

-Posebno me raduje i da niz naših sugrađana radi ovdje, a perspektivu imaju i ljudi koji dođu i izvana i koji pronalaze priliku u Križevcima. Tako imaju priliku i kroz sportski angažman privređivati kroz, a ono što i mi znamo, konkurentne plaće. Poslovanje je vrlo uredno i jedino mogu od srca poželjeti uspjeh i u narednih 15 godina, a siguran sam i budućih okruglih obljetnica – zaključio je Rajn.

kolor1 kolor3 kolor4 kolor5 kolor7 kolor12 kolor13 kolor14 kolor15 kolor16 DSC_0920 DSC_0923 DSC_0926 DSC_0928 DSC_0932 DSC_0933 DSC_0946 DSC_0949