Cilj KUD-a “Srce” je očuvanje i prezentacija tradicijske kulture cijele domovine, očuvanje narodnih običaja, pjesme i plesova iz različitih krajeva Hrvatske, te razvoj osjećaja poštovanja prema tradicijskoj baštini, posebice kod mlađih naraštaja.

KUD „Srce“ je slijedom osnovne ideje osnivača, od svog osnutka 2010 godine., kada je pri istom djelovala grupica entuzijasta sa željom da prvenstveno obnove i sačuvaju folklorni izričaj podravskog kraja, prerastao u kulturno-umjetničku udrugu koja zna, hoće, a dokazala je i da može okupiti poklonike kulture i umjetnosti u Koprivnici (a i šire) i zajedničke napore i energiju usmjeriti prema kulturnim dosezima širim od ideje očuvanja tradicije kraja.

Udruga se ne bavi samo očuvanjem tradicije i običaja, već raznim sudjelovanjem u radu lokalne zajednice kroz svoj razvoj promiče dugoročnije aspekte. Samim time što se u udruzi ne provodi selekcija već se za svakoga pokušava pronaći mjesto prema sposobnosti i mogućnosti u KUD-u vlada poluobiteljska atmosfera.

Probe održavaju utorkom il četvrtkom u Društvenom domu Vinica u 19sati i ovim putem pozivaju se svi koji vole svirati, pjevati i plesati da se pridruže.

KUD „Srce“ razvija dobre međuljudske odnose sa sličnim društvima iz drugih krajeva, a organizator je godišnje međunarodne folklorne manifestacije „KUD Srce i prijatelji“ koja se ove godine održava već peti put, te je prešla u tradicijsku.

Dan nezavisnosti, 8. listopada obilježit će prigodnim programom. Na folklornoj manifestaciji pod nazivom “KUD “Srce” i prijatelji” ugostit će jednu vrtićku skupinu, to je ove godine DV „Fijolica“ Novigrad Podravski-skupina Ježići i koprivničku Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”, iz Međimurske županije dolazi  KUD Kotoriba, iz Varaždinske KUD Salinovec, Bjelovarsko-bilogorske KUD “Sloga-Đurđic”, Ivanska i njihov Tamburaški sastav „Bagrem“ te po prvi puta iz Bosne i Hercegovine stiže KUD “Tribanj” Župa Bila iz Livna.

Svi se predstavljaju svojim programom po izboru jer cilj same manifestacije je da se kroz pjesmu, ples i druženje čuva i promiče tradicijska baština zavičaja.
Folklorni susret će se održati u subotu, 6. listopada u Domu mladih, u Koprivnici s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan.

prigorski.hr