Stranka Fokus ustvrdila je u ponedjeljak kako je nužno što prije izaći na parlamentarne izbore istaknuvši i kako su građani jasno poručili da ne podržavaju nasilje vladajućih nad pravnom državom.

“Imali smo cijeli niz događaja koji je kulminirao upadom policije u Ministarstvo kulture, čime je maknuta i zadnja sumnja da je kriminal dio organizacijske kulture HDZ-a i sada je jasno zašto Plenković ne odustaje od Turudića“, izjaivo je predsjednik Fokusa Davor Nađi na konferenciji za novinare u Saboru.

Naglasio je da premijer Plenković Turudićevim izborom želi diskreditirati rad europskog javnog tužitelja.

Osvrćući se na novi kazneni zakon Nađi je poručio kako se zakonom želi ušutkati medije koji najčešće otkrivaju afere, a Plenkoviću to smeta jer je to prijetnja za njegovu osobnu sigurnost.

Cijeli je niz zakona kreiran da se ušutka medije i njihove izvore, da se javnosti uskrate informacije te da se preuzme kontroliranje države, izjavio je Nađi.

„Ovaj tjedan imamo zahtjev oporbe za raspuštanjem Sabora. Svaki je dan važan, jer da se to dogodilo prije dva tjedna, Turudić ne bi bio izabran. Pozivam sve oporbene zastupnike, ali i one iz vladajuće strukture koji još uvijek imaju svoju kičmu i savjest da podrže raspuštanje Sabora i da čim prije izađemo na izbore“, rekao je Nađi.

Istaknuo je kako je Fokus sa strankama IDS, NS Reformisti i PGS napravio najveće okupljanje u centru te nastavljaju i dalje s ciljem pridruživanja novih partnera.

“U kasu Ministarstva kulture slijevaju se milijuni EU sredstava da bi se obnavljalo i gradilo, a mi na lokalnoj razni doživljavamo blokadu. Ono što rade konzervatori je sramota, jer nam hrpa novca odlazi ispod radara i to je još jedan razlog zašto „Lex AP. Vladajući ne žele da se istražuje milijune koji su nestali i cenzurom to skrivaju” izjavio je gradonačelnik Svete nedjelje Dario Zurovec.