Finale Svjetskog kupa u samostrelu održat će se u Dubravi od 5. do 8. prosinca ove godine. Posljednju suglasnost za ovo veliko natjecanje ovih dana dao je i Hrvatski olimpijski odbor.

Domaćin Svjetskom kupu je Streljačko društvo Dubrava 1094. i općina Dubrava, a u sklopu ovog velikog natjecanja dodijelit će se i veliki kristalni globusi Svjetske samostrelske unije za najbolje strijelce svijeta samostrelom za 2019. godinu. Svečanost će biti održana u hotelu ‘Sport’ u Ivanić-Gradu uz suorganizaciju Ivanić-Grada.

U Dubravi će se natjecati 16 najboljih strijelaca- samostrela svijeta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Podsjetimo da je Domagoj Pereglin (28) dobitnik velikog kristalnog globusa i najbolji strijelac svijeta u 2018. u muškoj konkurenciji, te je svjetski i europski prvak.

Valentina Pereglin(25) njegova sestra najbolja je svjetska samostrelašica u 2018. godini, te aktualna europska i svjetska prvakinja u samostrelu. Branka Pereglin, njihova majka osvajala je 4 puta titulu najbolje samostrelašice svijeta i 10 puta bila je najbolja samostrelašica Europe.

– Streljačko društvo Dubrava 1094 djeluje 39 godina. Imali smo 15 reprezentativaca i osvojili smo bezbroj odličja. Presretni smo što će se finale svjetskog kupa održati u Dubravi. Već smo se počeli pripremati za ovo natjecanje. Želimo iz Dubrave odaslati u svijet najljepšu ne samo sportsku sliku nego i sliku u kojoj malo mjesto ima svjetske sportske veličine – rekao je Branko Pereglin, njihov trener. Na tragu toga razmišlja i Tomislav Okroša, načelnik općine Dubrava.

– Dubrava zna i može organizirati ovaj sportski skup i ugostiti svjetski vrh samostrela. To zaslužuju naši Pereglini, ali i svi dubravski strijelci, jer su svijetom pronosili ime Dubrave i Hrvatske.

Dragan Vicković/prigorski.hr