Fina je danas i službeno otvorila i predstavila Razvojni centar Varaždin, smješten u novouređenim prostorijama Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Prilaz Fausta Vrančića, u Varaždinu.

Uz predsjednika Finine Uprave, Dražena Čovića, svečanom su otvorenju prisustvovali i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predstavnici Dekanata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici HGK.

Dražen Čović

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović u pozdravnom je govoru naglasio važnost suradnje s fakultetima:

“Fina već pet godina strateški pozicionira svoje centre tehnologije i znanja u sredinama u kojima postoje fakulteti informatike i računarstva, kako bi privukla buduće eksperte dok još studiraju, ali i pomogla njihovom zapošljavanju u sredini u kojoj žive.  Zahvaljujući odličnoj suradnji Fine i Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, te potpisivanju međusobnog sporazuma 2021. godine, Razvojni centar Varaždin postao je jedan od primjera ubrzanog rasta”.

Namijenjen razvoju IT usluga koje pomažu digitalizaciji države, društva i poslovnih subjekata, i ovaj će Razvojni centar povezivati znanstvenu zajednicu i poslovni sektor u partnerskoj razmjeni znanja i tehnologija, stimulirajući i generirajući razvoj inovativnih ideja te na koncu omogućiti studentima integraciju na tržište rada.

Ivan Malbašić

Zadovoljstvo otvaranjem Fininog Razvojnog centra izrazio je i izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić, prodekan za poslovanje i ljudske potencijale na FOI-u:

“Otvorenje Razvojnog centra Varaždin u zgradi Fakulteta organizacije i informatike  zalog je za još bolju suradnju u budućnosti te zahvaljujemo Fini što je prepoznala ovaj Fakultet kao pouzdanog partnera, ali i naše studente kao vrijedne članove svog kolektiva”.

Bernard Gršić

Podršku u pokretanju Razvojnog centra i Fininim naporima u digitalizaciji društva, pružio je i državni tajnik Bernard Gršić:

“Upravo ovakva organizacija i simbioza akademske zajednice i poslovnog svijeta omogućava digitalnu transformaciju Hrvatske koja još uvijek zaostaje za EU, kada je riječ o stručnjacima ICT sektora”.

Studenti FOI-a u Fini mogu odraditi svoju stručnu praksu, terensku nastavu, dobiti pomoć mentora,   raditi putem studentskog ugovora te se zaposliti nakon završetka fakulteta, a od početka studenoga se mogu prijaviti i za Fininu IT stipendiju, u iznosu od 398 eura.

Fina je do danas otvorila 14 Razvojnih centara. Uz ovaj najnoviji, varaždinski, Razvojni su centri otvoreni i u Splitu, Osijeku, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Virovitici, Zaboku, Kutini, Vukovaru, Rijeci, Požegi, Đurđevcu i Slatini.