Kad se već ovih dana film “Don’t look Up” toliko spominje kako u javnosti, među gledateljima tako i među političarima, i kad je već evo nakon tri dana emitiranja podijelio javnost kao što je javnost podijelila i pandemija, red je bio da riječ damo ne epidemiolozima, sociolozima i psiholozima nego ovaj put filmskim kritičarima. O filmu je u RTL Direktu pričao Nenad Polimac, filmski kritičar Jutarnjeg lista.

Osvrnuo se na premijerovu argumentaciju kako film potvrđuje da su za skepsu prema znanosti krivi mediji i društvene mreže.

“Ne bih se složio jer taj film je režirao Adam McKay koji već par godina žestoko udara po američkoj politici, pa bogami i ovdje je dao svoj obol. Politika je glavna, osim toga sve što u filmu izgovara Meryl Streep kao američka predsjednica, iako se kandidira tako da ne znamo njen trenutačni status, ona je oličenje licemjerja, podilazi svima samo kako bi dobila stvar na svoju stranu, obraća se uvijek članovima svoje stranke tako da”, kazao je Polimac.

Na pitanje je li film uspio s obzirom da je podijelio javnost, Polimac smatra da je.

“Nisam siguran da je bila namjera da polarizira. Kod McKaya je stvar u tome da ti pokaže stvar s raznih strana. Kada je radio film o Dicku Cheneyju, niste mogli reći da je simpatična osoba, ali gledali ste ga dva sata i niste imali problem. To su gadne satire i ovaj film je dosta neugodna satira”, kazao je.