Pustolovni film “Sve u isto vrijeme” koji se bavi idejom paralelnih stvarnosti, osvojio je glavnu filmsku nagradu na dodjeli nagrada Ceha glumaca u nedjelju, učvrstivši status vodećeg kandidata za prestižnu nagradu za najbolji film na dodjelama Oscara u ožujku.

Film o kinesko-američkoj vlasnici praonice rublja koja se bori s plaćanjem poreza usred obiteljskih previranja osvojio je zadnjih tjedana mnogo trofeja na dodjelama holivudskih nagrada uoči dodjele Oscara 12. ožujka.

Glumačku ekipu filma “Sve u isto vrijeme” u nedjelju su članovi glumačkog udruženja SAG-AFTRA proglasili najboljim filmskim ansamblom.

Dobitnike SAG-ove nagrade pomno se prati jer glumci čine najveću skupinu glasača za Oscara.

Znanstveno-fantastični film također je osvojio nagradu za glavnu žensku ulogu – Michelle Yeoh glumi vlasnicu praonice Evelyn Wang, te nagrade za sporedne uloge koje su osvojili Ke Huy Quan i Jamie Lee Curtis.

“Ovo nije samo za mene. Ovo je za svaku djevojčicu koja izgleda poput mene”, rekla je Yeoh prihvaćajući nagradu. “Hvala što ste mi dali mjesto za stolom.”

Quan – koji je kao dječja zvijezda imao istaknutu ulogu u filmu “Indiana Jones” iz 1984., ali je nakon toga odustao od glume – rekao je da je prvi Azijac koji je pobijedio u toj kategoriji.

“Kad sam odustao od glume, to je bilo zato što je bilo tako malo prilika”, rekao je vijetnamsko-američki glumac.

“Krajolik sada izgleda mnogo drukčije nego prije. Hvala svima u ovoj prostoriji koji su pridonijeli tim promjenama.”

Nagrada SAG za najboljeg muškog glumca otišla je u ruke Brendana Frasera za lik povučenog, pretilog muškarca koji se pokušava ponovno povezati s kćeri u filmu “Kit”.

Glumica Sally Field dobila je nagradu za životno djelo za glumačku karijeru koja je započela prije gotovo 60 godina.