Prijemom članica hrvatske ženske košarkaše reprezentacije kod Mirka Duspare, gradonačelnika Slavonskog Broda, u srijedu je najavljen bogat košarkaški program u ovom gradu.

Slavonski Brod od četvrtka je domaćin finala prvenstva Hrvatske za kadetkinje, a u nedjelju ondje će ženska košarkaška reprezentacija odigrati utakmicu s francuskom reprezentacijom u sklopu kvalifikacija za europsko prvenstvo 2017. godine.
Slavonskobrodski gradonačelnik zahvalio je Hrvatskom košarkaškom savezu na odabiru Slavonskog Broda kao mjesto odigravanja finala i reprezentativne utakmice. “To je još jedna potvrda da je Slavonski Brod grad sporta. Ovakvi događaji potpora su i aktivnostima koje se odvijaju u Slavonskom Brodu u smjeru razvoja ženske košarke”, rekao je Duspara. Na finalnom turniru u Slavonskom Brodu snage će odmjeriti osam kadetskih ekipa. Povjerenik hrvatskog košarkaškog saveza Željko Ciglar podsjetio je kako je aktualni program samo jedna u nizu od aktivnosti saveza u Slavonskom Brodu. “Ovdje želimo instalirati ženski košarkaški punkt”, rekao je Ciglar najavivši kako će tijekom ljeta nacionalne košarkaške ekipe odraditi veći dio priprema upravo u Slavonskom Brodu. Slavonskobrodski Ženski košarkaški klub “Brod na Savi” ujedno i jedini slavonski ženski košarkaški klub član prve košarkaške lige.
(Hina)

fah