U suradnji sa Zakladom ZAMAH – regionalnom zakladom za lokalni razvoj,Udruga K.V.A.R.K. u 2018. godini provodi festival “Ludorija” u sklopu programa “Aktivni u zajednici”. U suradnji s predstavnicima lokalnih zajednica odrađena je procjena potreba zajednice, analiza specifičnih problema i identificirana mogućnosti i putevi njihovog rješavanja. U tom procesu Udruga K.V.A.R.K. odabrana je za lokalnog partnera, a KUFER festival uočen je kao program od velike važnosti za razvoj lokalne zajednice. “Festival Ludorija” donosi vam dvosatni zabavni program za djecu grada Križevaca i okolice sa ciljem pružanja raznolikog sadržaja kojeg osmišljaju i vode djeca.

festival će se održati u nedjelju, 7. listopada od 11 sati.

PROGRAM

11:00h – OTVORENJE FESTIVALA
Festival Ludorija otvara se predstavom “Ples i fantazija” križevačke žonglerske skupine “KUFER”. Predstavu najavljuju klaunovi Svemirko i Živko koji nastavljaju animirati publiku i voditi dvosatni program festivala. Najavljuje se “vremenska kapsula” – mjesto na kojem će djeca imati prilike napisati kako vide grad Križevce za 10 godina.

11:30h – ZABAVNE INTERAKTIVNE IGRE ZA DJECU
Anja Budojević i Ana Pomper provode tri zabavne interaktivne igre za djecu – 1. Štafeta pomoću užeta i marama, 2. Štafetni križić – kružić, 3. Provlačenje kroz obruč.

12:00h – ŽONGLERSKI POLIGON I RADIONICA ŽONGLIRANJA UZ OSLIKAVANJE LICA
Dijana Čeh i Saša Lončarić djecu vode kroz žonglerski poligon u kojemu će savladati osnove žongliranja i manipulacije lopticama, čunjevima, kolutovima i hula hoopom. Nakon poligona, svi zainteresirani se mogu pridružiti radionici žongliranja te naučiti još zanimljivih trikova, a oni spretniji mogu se okušati i u vožnji monocikla. U isto vrijeme Karla Matus djeci na lica oslikava različite motive po želji.

13:00h – ZATVARANJE FESTIVALA 
Gradonačelnik Mario Rajn službeno zatvara festival, te mu se uručuje “vremenska kapsula” koja ostaje pohranjena idućih 10 godina, te se nakon 10 godina otvara sa ciljem uviđanja promjena koje su se dogodile u gradu Križevcima.

prigorski.hr