Kao što smo najavili u Zagrebu u Kazalištu Kerempuh u srijedu je održan je izbor za Miss Supranational Grada Zagreba i Zagrebačke županije za 2021. godinu.

Podsjećamo, ovaj se izbor održava ove godine trinaesti puta, te se u tom razdoblju pozicionirao kao jedna od najprestižnijih izbora ove vrste, sa sudionicama iz cijelog svijeta. Hrvatska sudjeluje šestu godinu za redom, točnije od 2016., kada smo dobili prvu predstavnicu Petru Bojić.

Ovaj događaj prvi je u nizu regionalnih izbora kroz koje će tokom godine biti izabrane finalistice za završni izbor Miss Supranational Hrvatske 2021. Kao što je sve protekle godine bilo poremećeno općim okolnostima pandemije i strogim epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja virusa, tako je prošlogodišnji izbor održan tek u studenom 2020., a lentu i krunu ponijela Nina Bojanović iz Koprivnice.

Na ovom izboru sudjelovalo je pet finalistica, koji su se borile za šestu krunu najljepše Zagrepčanke.

Natjecale su se Erika Kalanj Matković, 20-godišnja studentica financijskog prava, Marija Magdalena Buntak, 22-godišnja studentica komunikologije, Lorena Farkač, 22-godišnja studentica komunikacijskog menadžmenta, Jelena Kosor, 21-godišja studentica trgovinskog poslovanja, te Marinela Grljušić, 19-godišnja učenica Škole za medicinske sestre.

Kako smo već javili, titulu najljepše ponijela je Marinela, dok su prva i druga pratilja Erika i Lorena.

Iza cijele organizacije, kao i svih proteklih godina stoji organizacijski dvojac, ujedno vlasnice licence Miss Supranational Hrvatske, Sanja Bjedov Popović i Tamara Roglić, dok su kroz program vodili jednako tako stalni dio ekipe, Davor Garić i Vjekoslava Bach Vasić.

Djevojke su se u tri izlaska predstavile u malim crnim haljinama, a potom u svečanim večernjim haljinama Mistic Exclusive, modne dizajnerice Mirsade Jureše, a njihove su izlaske upotpunile modne torbice Mon Art, vlasnice Tee Stefanovski Milunić iz Siska, te dizajnerske naočale Liu Jo i Porshe Design. Također, krasio ih je originalni nakit Maya, Marijane Petrović, koja je ujedno svake godine autorica službene krune Miss Supranational Hrvatske.

Ovaj izbor, koji je održan u ograničenim uvjetima ‘novog normalnog’, pa stoga i bez publike u gledalištu, osim članova žirija i predstavnika medija, ne bi bio ostvariv bez podrške i pomoći stalnog pokrovitelja Grada Zagreba, u čije ime izboru je prisustvovala zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković, kao i ostalih, već stalnih sponzora izbora Miss Supranational, Dis-Prom distributera opreme za frizere, Mediestetika MM Dr. Matije Miletića, Hrvatske parfemske kuće Tomislava Vrbanca, koji je za ovu priliku posebno osmislio liniju parfema Miss Supranational, te Poliklinike Medikament iz Križevaca, kao i Servisa Košić, Tomislava Košića, također iz Križevaca, kao i mnogi drugi sponzori i podupiratelji izbora.

Atraktivnu scenografiju sa cvjetnim ukrasila i ljuljačkom u Fragonardovom stilu (na kojoj su se poljuljale sve djevojke, a najviše voditeljica Vjeka), osmislio je Vrtni centar MBM.

U pauzama, dok su se djevojke presvlačile, te dok su se brojali glasovi nastupili su glazbeni izvođači.
Pored drugim medija i medijskih pokrovitelja, već petu godinu izbor Miss Supranational ‘u stopu’ prati i Vaš portal Prigorski.hr, donoseći opširne izvještaje i foto-priče o djevojkama i svim detaljima izbora na sceni i iza scene.

miss2 miss3 miss4 miss5 miss6 miss7 miss8 miss9 miss10 miss12 miss13 miss14 miss15 miss16 miss17 miss18 miss19 miss20 miss21 miss22 miss23 miss24 miss25 miss26 miss27 miss28 miss29 miss30 miss31 miss32 miss33 miss34 miss35 miss36 miss37 miss38 miss39 miss40 miss41 miss42 miss43 miss44 miss45 miss46 miss47 miss48 miss49 miss50 miss51 miss52 miss53 miss54 miss55 miss56

Zdenko Balog