Farma kod Vrbovca koja spašava životinje treba pomoć: ‘I najmanji iznos nam puno znači’

7. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Farma kod Vrbovca koja spašava životinje treba pomoć: ‘I najmanji iznos nam puno znači’


Farma Plavi križ, u blizini Vrbovca, koja brine o 50-ak životinja koje tamo žive, očajnički treba skupiti novac kako bi mogli platiti veterinarske troškove, piše telegram.hr

Nazvali su Agnezu Lešdedaj, koja farmu vodi uz Jelenu Šerić, koja im je objasnila kako na kraju svake godine plaćaju svog stalnog veterinara. Sada su se ti troškovi skupili, a godina je zbog Covida-19 bila posebno teška.

– Našli smo se u situaciji koja nam se čini bezizlazna. Približava se kraj godine kada moramo platiti veterinarske račune koji su se nagomilali a očekuju nas i novi troškovi te dvije nužne operacije. Nakon što smo skupili i uplatili sve što smo moglo, ostaje nam za pokriti otvoreni iznos od 25 000 kn. Ako ste u mogućnosti pomoći nam, zahvalni smo za svaku donaciju koju možete izvršiti putem IBANA ili Paypala na dnu posta – napisali su u svom apelu na Facebook stranici udruge.

– Iako inače većinu troškova pokrivamo od vlastitih financija, čak i tada nam je teško bez vaših donacija s obzirom da su nam mjesečni troškovi visoki. No, ova godina nas je posebno teško pogodila. Zbog cijele epidemijske situacije veći dio godine nisam bila u mogućnosti raditi a nakon što sam počela, sad je u mojoj djelatnosti opet zabrana rada te sam do daljnjega bez izvora svojih prihoda koji sam inače većinski usmjeravala za životinje pod skrbi udruge – objasnile su.

Vegani, plavi križ (4)

Nažalost, zbog toga sada prijeti opasnost da neće uspjeti platiti veterinarske račune, a u kojem slučaju neće moći nastaviti liječiti životinje i spašavati one kojima je to najpotrebnije. Također, čekaju ih dvije velike operacije koje ne možemo realizirati zbog nedostatka financija.

plavi križ vrbovec

– Kako imamo poveći broj starih životinja, pored veterinarske skrbi njima je potrebna i posebna medicinska hrana (koja ih doslovce spašava) što je dodatno veliko financijsko opterećenje. Stoga vas molimo da nam još jednom nesebično pomognete jer ovu godinu nećemo moći preživjeti bez vas. Molimo vas da nas podržite jer životi životinja o kojima skrbimo sada ovise isključivo o vašoj pomoći. I najmanji iznos nam puno znači u ovoj planini troškova i dugova – poručile su.

plavi križ vrbovec2

Pomoći možete na
IBAN: HR6025000091101016783 (udruga Plavi križ)
ili paypal: [email protected]

Facebook Comments