Sjednica Općinskog vijeća Farkaševca održana je večeras u općinskoj vijećnici. Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o odabiru izvođača radova za rekonstrukciju trga u središtu Farkaševca.

Izvođač će biti tvrtka SEMPRE DAVANTI j.d.o.o. iz Dugog Sela koja će zamijeniti postojeću podnu oblogu na trgu, rekonstruirati postojeću fontanu, postaviti klupe i urediti nove zelene površine. Vrijednost radova s PDV-om je 57.649 eura.

Načelnik Općine Matija Copak nada se kako će trg biti obnovljen do sredine srpnja, odnosno do proslave 30. obljetnice Općine Farkaševac i manifestacije Ljeto u Farkaševcu.

– Cilj cjelokupne rekonstrukcije trga je da pokrenemo fontanu koja nije u funkciji više od deset godina te da zamijenimo sve pločice s modernim opločnicima. Želimo napraviti jedno lijepo središte jednoga maloga mjesta. Ispred zgrade Općine rušit će se pristupna cesta te će se trg proširiti. Ostavit će se pristupni put za vatrogasce u slučaju požara te za dostavu pošte i lijekova. Novim trgom će se postići jedan fini ugođaj, posjetitelji će imati osjećaj kao da su u nekom malom gradiću negdje u Europi – rekao je Copak.

Na sjednici je bilo riječi i o elementarnoj nepogodi. Zbog obilne kiše koja je padala posljednjih dana, Općina će u petak poslati zahtjev Zagrebačkoj županiji za proglašenje elementarne nepogode.

– S obzirom da živimo u godini koja je rekordna po količini padalina i unazad 15-godina na području Farkaševca nije bilo toliko nepogoda, smatramo da je potrebno proglasiti elementarnu nepogodu za sve naše poljoprivrednike. Općina Farkaševac je jedna od posljednjih središta s intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom. Treba pomoći svim našim poljoprivrednicima gdje to možemo. Jedna je od pomoći je i proglašenje elementarne nepogode – dodaje Copak.

Na Aktualcu je bilo riječi o problemu nepokošene trave uz županijske ceste.

– Žao nam je što se sve naše ceste nisu održavale po pitanju košnje bankina. Nažalost, ne možemo utjecati na razinu i period kada će se one održavati. Činjenica je da se one ne održavaju, ali u dobroj smo komunikaciji s Županijskom upravom za ceste koja upravlja našim cestama i u utorak je krenulo cjelokupno održavanje svih prometnica na našem području u njihovoj nadležnosti – rekao je Copak.

 

FOT_8998 FOT_9000 FOT_9004 FOT_9005 FOT_9008 FOT_9010 FOT_9012 FOT_9013 FOT_9015 FOT_9020