Nova godina donijela je novi brend za jednu od 10 momčadi Formule 1 jer je Stake F1 Team predstavljen u ponedjeljak s licencom do 2025. godine.

Rebrendiranje Saubera u Stake novi je izgled bivše momčadi Alfa Romea, a vozači Zhou Guanyu i Valtteri Bottas trebali bi se vratiti 2024.

“Potaknuti dubokom strašću prema brzini, inovacijama i pomicanju granica, sada smo u idealnoj poziciji da povedemo tim do neviđenih visina od 2024. i dalje”, rekao je suosnivač Stakea Edward Craven u priopćenju.

Alfa Romeo-Ferrari je prošle godine završio na devetom mjestu u poretku Svjetskog prvenstva konstruktora. Švicarska ekipa završila je odmah iznad američkog Haas-Ferrarija.

Bottas je završio na 15. mjestu u poretku vozača, dok je Guanyu bio 18. Bottasov najbolji plasman bio je dvaput osmi, dok je Guanyu najbolji plasman bio deveti i to tri puta.

Očekivalo se da će nova marka Stake biti otkrivena kao Stake F1 Team Kick Sauber prije nego što je tim predstavio moderniji pristup. Stake je tvrtka za zabavu i životni stil iz Australije koja je također sponzor dresova za Everton iz engleske Premier lige.