U prigodi obilježavanja 11 godina Kluba kulture Križevci, u petak navečer je u prostorima Kluba gostovao Stand up comedy show EX YU razvaljotka. Kako mu samo ime kaže, grupa pokriva dio regije bivše Jugoslavije, točnije tu su izvođači Marko Dejanović iz Bosne i Hercegovine, Nikola Silić iz Srbije, te Saša Turković iz Hrvatske. Moderator večeri bio je Goran Vinčić. Prije predstave kratko smo porazgovarali:
– Nastupam za ‘Studio smijeha’ u Zagrebu. Večeras izvodimo naš ‘best of’ šou, a budući da su kolege iz Srbije i Bosne i Hercegovine, nastupamo kao EX YU grupa. Kolega Marko Dejanović iz Bosne također nastupa za ‘Studio smijeha’, kolega Nikola Silić dolazi iz Srbije, a kolega Goran Vinčić voditelj je večerašnjeg programa. Ja sam ovdje nedavno nastupao, pred oko četiri mjeseca, a Marko je nastupio pred mjesec dana, tako da ovdje nismo nepoznati. Večerašnji nastup tematski je vezan na EX YU, ali i na aktualna događanja, što komičari preferiraju – rekao je Saša Turković.

Marko Deanović je iz Banjaluke, a živi u Zagrebu. – Večeras predstavljam Bosnu i Hercegovinu. Malo fora na odnose bivše Jugoslavije, a ja naravno malo paradiram taj naš bosanski mentalitet – kazao je Marko Deanović.
Zagrepčanin Goran Vinčić vodio je program. – Okupili smo trojicu vrsnih komičara iz regije, nasmijat ćemo vas malo na temu bivše države, ali prevladavat će naš best of izbor. Volim dobar humor, volim se smijati sebi, drugima, a volim i da se meni smiju. Još u školi bio sam razredni klaun. Stand up nam omogućava da kažemo stvari koje ne bismo mogli drugdje – istaknuo je Goran Vinčić.

Nikola Silić iz Beograda rekao je kako dobar stand up komičar mora imati dobar materijal. – Važno je da je to originalan autorski materijal, da ga je smišljen sam a ne da je skinut s interneta. Ne prepričavanje, nego lični pogled na svijet. I naravno, morate imati velika muda da to sve kažete – kazao je Nikola Silić.

Četvorica stand up komičara nisu iznevjerila očekivanja brojne publike, koja je ispunila slavljenički Klub kulture. Slijedilo je dva sata neprekidnog smijeha i zabave ovog originalnog kvarteta. Pogledajte djelić atmosfere u galeriji fotografija – slobodno se naluknite!

klub klub1 klub2 klub3 klub4 klub5 klub6 klub7 klub8 klub9 klub10 klub11 klub12 klub 13klub14 klub15 klub16 klub17 klub18 klub19 klub20 klub21 klub22 klub23 klub24 klub25 klub26 klub27

Zdenko Balog/prigorski.hr

foto: Zdenko Balog