Evo što je policija pronašla kod ovog “majstora”

29. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Evo što je policija pronašla kod ovog “majstora”

foto: Pu zagrebačka


Prilikom kontrole prometa u Velikoj Gorici na Trgu kralja Petra Krešimira IV, policijski službenici zaustavili su u četvrtak osobni automobil marke BMW 4 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji muškarac.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od ožujka do rujna 2020. godine radi ranije počinjenih prekršaja, ujedno je utvrđeno kako se radi o recidivistu odnosno o osobi koja je specijalni povratnik činjenja prometnih prekršaja jer je unazad tri godine ima više od šest pravomoćnih presuda za isti prometni prekršaj.

Nakon toga muškarac je uhićen te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem policajci su utvrdili kako kod sebe ima kožni etui u kojem se nalazi lažna značka i službena iskaznica nalik na policijsku, za koju, se sumnja, da ju je izradio u za sada neutvrđenom vremenskom periodu na način da je na iskaznicu u kožnom etuiju stavio svoju fotografiju, u kojem se nalazila i metalna značka nalik na službenu značku policije s ciljem da ju koristi kao pravu. Ujedno, prilikom pregleda vozila, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno izručio metalnu kutijicu ispunjenu drogom amfetamin ” speedom” ukupne težine kutijice i materije u iznosu od 0,34 grama.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, a prekršajna prijava za posjedovanje droge će biti dostavljena Općinskom sudu u Velikoj Gorici- prekršajni odjel.

Facebook Comments