Evo kakvo je stanje s novozaraženima po županijama


Vukovarsko-srijemska županija: Tri osobe umrle, 17 novozaraženih

Tri su osobe umrle, a 17 je novozaraženih  koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima po četiri su osobe iz Nuštra i Vinkovaca, tri iz Vukovara, dvije iz Županje, te po jedna iz Andrijaševaca, Borova, Babine Grede i Lipovače. Umrle su tri osobe.

Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji od covid-19 bolesti obolile su 8204 osobe, od kojih je 7866 izliječeno, a umrlo je njih 179.

Trenutno je 45 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji se nalazi 459 osoba. Do sada je na koronavirus testirano 38.134 građana Vukovarsko-srijemske županije, a u protekla 24 sata njih 160.


U Karlovačkoj županiji od covida umrla jedna osoba i još 12 oboljelo

U Karlovačkoj županiji od covida je umrla još jedna osoba, dosad 264, a od jučer je 12 novooboljelih, što je dosad ukupno 7698, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju u toj je županiji 49 osoba oboljelih od covida, u Karlovcu 36, Ogulinu 11 i Dugoj Resi dvije osobe. U karlovačkoj su bolnici na respiratoru četiri pacijenta.

Od 12 novooboljelih po četiri su osobe iz Karlovca i Draganića, iz Duge Rese su dvije te iz Slunja i Barilovića po jedna osoba.

U samoizolaciji je 289 ljudi, a prijavljeno je jedno kršenje mjere samoizolacije.


U Splitsko-dalmatinskoj županiji 70 novozaraženih, dvoje umrlih

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 430 obrađenih testova danas je 70 novozaraženih, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a u protekla 24 sata umrle su dvije osobe – 71-godišnji muškarac i 72-godišnja žena. Oni su, uz brojne komorbiditete, bili pozitivni na covid infekciju.

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita, njih 28.

Od ukupnog broja novooboljelih 42 osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1799 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u je 100 covid-pozitivnih od kojih je 10 na respiratoru, priopćio je Stožer.


 

U Zadarskoj županiji 35 novozaraženih osoba koronavirusom, umrla 76-godišnja žena

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije 35 je novozaraženih osoba koronavirusom, a od posljedica covida-19 u Općoj bolnici Zadar umrla je 76-godišnja žena, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Testirana su 274 uzorka, pod nadzorom je 1078 stanovnika, a trenutačno je 256 aktivnih slučajeva zaraze.

Među novooboljelima 15 ih je u Zadru, šestero u Pagu, četvero u Preku, troje u Sukošanu, po dvoje u Benkovcu i Ražancu te po jedna osoba u Bibinjama, Kalima i Ninu.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 19 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je petero oboljelih.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.


 

35 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji, jedna osoba umrla

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus je testirano 214 uzoraka od kojih je 35 bilo pozitivno, a u umrla je jedna osoba, izvijestio je u petak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Jedanaest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, pet je iz Đakova, iz Donjeg Miholjca, Našica i Valpova po tri, iz Belog Manastira, Petlovca i Popovca po dvije, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bilja, Gorjana i Marijanaca.

„Na bolničkom liječenju nalazi se 112 osoba. Njih 84 liječi se u KBC-u od kojih su 14 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata. U zadnja 24 sata umrla je jedna osoba u dobi od 72 godine. Na području županije u samoizolaciji je 765 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici provjerili su 21 osobu u samoizolaciji od kojih tri u Osijeku, Đakovu i Našicama nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 82 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 51 nadzor provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. Utvrdili su tri nepravilnosti te izdali nalog za njihovo otklanjanje.


Rijeka: U županiji 49 novooboljelih, dvije osobe umrle

U Primorsko-goranskoj županiji (PGŽ) je 49 novooboljelih osoba, a dvije su umrle od covida-19, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Kako je ozdravljenih osoba proteklog dana bilo 67, oboljelih na području županije je ponovno manje te ih je sad 689.

Laboratorijski su ispitana 462 uzorka, a udjel pozitivnih je 10,6 posto.

Na liječenju od covida-19 u Kliničkom bolničkom centru Rijeka je 56 pacijenata, a na respiratoru su dva.

Do danas je u Primorsko-goranskoj županiji procijepljeno 4970 ljudi, a drugom dozom njih 705. Prvom dozom cijepljeno je 2860 zdravstvenih djelatnika, 1463 korisnika i djelatnika socijalnih ustanova te 645 kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina.


U Šibensko-kninskoj županiji 31 novooboljela osoba, umro muškarac

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 31 osoba je oboljela od covid-19 infekcije, a umro je muškarac starije životne dobi koji se liječio u šibenskoj bolnici, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je u toj županiji 160 aktivnih slučajeva oboljenja od covid-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi osam osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 12 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 492 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 96 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Stožer civilne zaštite poziva građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.


 

U Sisačko-moslavačkoj županiji 31 novozaražena osoba

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježena 31 osoba novozaražena koronavirusom.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, najviše novooboljelih, njih trinaestero je iz Siska, te osmero iz Petrinje. Po dvije novozaražene osobe evidentirane su u Novskoj, Popovači, Velikoj Ludini i  Martinskoj Vesi, a po jedna u Glini i Sunji.

Stožer ponovno apelira na sve žitelje županije da se radi sputavanja pandemije dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 28 novozaraženih i dvoje umrlih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 15 utvrđeno brzim antigenskim testom, dok su dvije osobe umrle, a oporavila se 31 osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 16 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Metkovića te po jedna iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Umrlo je dvoje Dubrovčana, žena rođena 1940. i muškarac rođen 1939. godine.

Oporavila se 31 osoba, od kojih devet iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine, Konavala, Korčule, Ploča i Župe dubrovačke.
Od jučer obrađena su 184 uzorka, a od početka pandemije ukupno 37.099.

U dubrovačkoj bolnici od bolesti covid-19 liječi se 20 osoba. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 598 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja te mjere, svi na graničnim prijelazima, što je ukupno 225 od početka pandemije. Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih protuepidemijskih mjera.


U Istri šest novozaraženih, umrla jedna osoba

Samo šest novozaraženih osoba potvrđeno je u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji, a u tom su se razdoblju oporavile 22 osobe dok je u pulskoj bolnici umrla 89-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 194 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno šest novozaraženih osoba s područja županije. Za četiri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe” – naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalaze dvije osobe.

U međuvremenu od jučer su se oporavile 22 osobe, trenutno je 123 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba u Istri dok se u mjerama samoizolacije nalaze 863 osobe.

Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na na liječenju je 38 osoba, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru.  U pulskoj bolnici jučer je umrla 89-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Neslužbeno se doznaje da će Stožer civilne zaštite Istarske županije danas poslati dopis nacionalnom Stožeru s prijedlogom postupnog popuštanja mjera na području istarskog poluotoka.

(Hina)