Evo kakvo je stanje s novozaraženima po županijama


U Ličko- senjskoj županiji četiri nova slučaja zaraze, nema umrlih

U Ličko-senjskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja covida  od 55 jučer testiranih, umrlih nema, a izliječeno je 16  osoba izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

Od početka pandemije u toj je županiji oboljelo 2746 ljudi, 92 osobe su umrle, ukupno je izliječenih 2600, a još je 54 bolesnih.

Među aktivnim slučajevima su i četiri novooboljele osobe, dvije iz Gospića i po jedna iz Otočca i Udbine, te traje epidemiološka obrada njihovih kontakata. Na liječenju na covid odjelu bolnice u Gospiću je  21 osoba.

Pod mjerom samoizolacije je 175 osoba.


U Istri 13 novozaraženih, 30 oporavljenih

U posljednja  24 sata u Istarskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih devet dolazi iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe, a od jučer se oporavilo 30 osoba, izvijestio je u petak istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije na covid-19 testirano je 249 osoba od kojih je 13 bilo pozitivno. Devet osoba bilo je pod mjerom samoizolacije ili su bile u bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a kod je jedne osobe riječ je o uvezenom slučaju s područja Italije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite i dodao kako su tri osobe u epidemiološkoj obradi.

Od jučer se oporavilo 30 osoba, trenutačno je 229 aktivnih slučajeva bolesti, a pod mjerama samoizolacije je 1109 osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 51 osoba, od kojih je pet u respiracijskom centru..

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je kako se, neovisno o dobrom trendu i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u Istri, još ne razmišlja o popuštanju mjera.

“Za dva tjedna bit ćemo pametniji i donijeti odgovarajuću odluku u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite. Pozivam građane da i dalje budu disciplinirani i odgovorni. Ne smijemo se opustiti i razmišljati da je gotovo, naprotiv, samo pridržavanjem propisanih mjera možemo se uspješno boriti protiv ovog virusa”, poručio je načelnik Kozlevac.


U Zadarskoj županiji 47 novozaraženih, umrla dva muškarca

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije koronavirusom je zaraženo 47 osoba, a od posljedica covida-19 preminula su dvojica muškaraca u dobi od 64 i 84 godine, izvijestio je u petak županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom četvrtka testirano je 217 osoba, pod aktivnim nadzorom je 1277 stanovnika, a aktivno je 310 slučaja zaraze.

Među novooboljelima 16 ih je u Zadru, petero u Pašmanu, četvero u Pakoštanima, po troje u Benkovcu i Sv. Filipu i Jakovu, po dvije osobe pozitivne su u Biogradu, Kalima i Ražancu te po jedna u Bibinjama, Galovcu, Gračacu, Jasenicama, Obrovcu, Posedarju, Preku, Privlaci, Salima i Viru.

Na svim covid odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirana su 36 bolesnika, od kojih je šestero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 12 pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.


U Primorsko-goranskoj županiji 63 novozaražene osobe, tri umrle

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđen je koronavirus kod 63 novozaraženih, testirano je 507 osoba, a tri su umrle, doznaje se iz županijskog stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 80 osoba pa je sada u Primorsko-goranskoj županiji aktivno 917 slučajeva covida-19.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka na liječenju je 76 oboljelih od covida, a o pet bolesnika se skrbi uz pomoć respiratora.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 28 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 28 novooboljelih osoba od covida-19.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite, riječ je o 12 osoba iz Siska, šest osoba iz Martinske Vesi, pet iz Petrinje, po dvije osobe iz Lekenika i Novske te jednoj osobi s područja općine Dvor.

Stožer je apelirao na sve stanovnike županije za razumijevanje i odgovornost, te upozorio na potrebu dosljednog pridržavanja odluka i mjera Nacionalnog i Županijskog stožera kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti.

(Hina)