Evo kakvo je stanje s novozaraženima po županijama

4. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Evo kakvo je stanje s novozaraženima po županijama

Robert Anić/PIXSELL


U Brodsko-posavskoj županiji 23 novooboljele osobe, a u Požeško-slavonskoj 31

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u utorak o 23 nova slučaja zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi pozitivnoj na koronavirus, a iz Požeško-slavonske županije javljeno je o 31 novooboljeloj osobi.

U Brodsko-posavskoj županiji na bolničkom su liječenju 84 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih 12 treba potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 1120 ljudi.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji Stožer civilne zaštite u utorak je potvrdio 31 novi slučaj zaraze koronavirusom. U toj su županiji na koronavirus pozitivne 483 osobe, od kojih je 38 na bolničkom liječenju.

Pod mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji je 638 osoba.


U Šibensko-kninskoj županiji 45 novooboljelih

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije evidentirano je 45 novooboljelih od covida-19, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. U šibenskoj bolnici liječi se 67 osoba, od kojih je 10 na respiratoru, a jedna na neinvazivnoj ventilaciji.

U kninskoj bolnici liječi se 19 osoba, ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Trenutno je 285 aktivnih slučajeva, a pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 854 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 200 uzoraka.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 99 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 99 novooboljelih od covida-19, izvijestio je u utorak ujutro Županijski stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, 39 ih je s područja Siska, 23 iz Kutine, 13 ih je iz Popovače, 12 iz Petrinje, šest iz Novske, tri iz Sunje te po jedna osoba iz Lekenika, Velike Ludine i Lipovljana.

U izvješću se građani ponovo pozivaju na pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo širenje pandemije.


U Istri 13 novozaraženih, umrle dvije osobe

Na području Istarske županije potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je ispitano 512 uzoraka briseva, a u pulskoj su bolnici umrle dvije covid pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 512 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 13 novozaraženih osoba”, navode u priopćenju.

U međuvremenu oporavilo se sedam osoba, trenutno je 110 aktivnih slučajeva zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1804 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 80 osoba, od toga se osam osoba nalazi u respiracijskom centru.

U protekla 24 sata u pulskoj bolnici umrle su dvije covid pozitivne osobe, 1934. i 1939. godište, s pridruženim kroničnim bolestima.

“Nakon vikenda kada je bilo manje testiranih a samim time i manji broj novozaraženih, u posljednja 24 sata u Istri se broj novozaraženih malo povećao, ali situacija je i dalje stabilna. No, i dalje trebamo biti oprezni i odgovorni i poštivati sve epidemiološke mjere”, poručio je načelnik Stožer civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.


Zadarska županija: Dvoje umrlih, 52 nova slučaja zaraze

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije od posljedica zaraze koronavirusom dvije su osobe umrle, a potvrđena su 52 nova slučaja covida-19, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar umrli su  67-godišnji muškarac i 70-godišnja žena, a većina novozaraženih kontakti su prethodno oboljelih u obiteljskom krugu ili na radnome mjestu.

Među novozaraženima 31 je osoba u Zadru, po troje u Posedarju i Ražancu, po dvoje u Benkovcu, Bibinjama, Gračacu, Ninu i Sukošanu te po jedna osoba u Galovcu, Obrovcu, Stankovcima, Sv. Filipu i Jakovu i Vrsima.

Testirano je 457 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 1297 stanovnika, a izliječeno  je 106 osoba.

Na svim covid odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirana su 72 bolesnika, od kojih je osmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 18 pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 31 novozaraženi

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, od čega je 16 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavila se 61 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 14 osoba iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, pet iz Ploča, po jedna iz Slivnog i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 15 osoba muškog spola i 16 ženskog, a njih 23 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Prvu dozu cjepiva primilo je 18 686 stanovnika, a drugu dozu 5 984.

Izliječena je 61 osoba, od kojih 25 iz Dubrovnika, osam iz Opuzena, po šest iz Metkovića, Orebića i Vele Luke, po dvije iz Blata i Korčule te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Slivnog, Stona, Župe dubrovačke i s Mljeta.

U posljednja 24 sata obrađen je 331 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 66 600.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 40 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i na invazivnoj su ventilaciji.

U samoizolaciji su 643 osobe.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.


U Primorsko-goranskoj županiji 145 novozaraženih, umrlo šest osoba

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 145 osoba, testirano je tisuću uzoraka, a umrlo je šest osoba, izvijestili su utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 236 osoba, a u županiji je sada aktivno 1834 slučajeva covida-19.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih testova je 14,5 posto.

U riječkoj bolnici se liječi 148 oboljelih, uz pomoć respiratora skrbi se o 14 osoba, a sekundarnom covid-19 centru u opatijskoj Thalassotherapiji na liječenju je još 29 pacijenata.

Udjel osoba koje se bolnički liječe od covida-19 u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 9,6 posto.

Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

Udjel umrlih osoba u broju zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji iznosi 1,16 posto, dok taj udjel na razini Hrvatske iznosi 2,15 posto.

Stopa umrlih na sto tisuća stanovnika u toj županiji je 131,26 i niža je od one na razini Hrvatske koja iznosi 170,04, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

(Hina)

Facebook Comments