Evo kakvo je stanje s novozaraženima po županijama

3. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Evo kakvo je stanje s novozaraženima po županijama


U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet osoba umrlo, devet novooboljelo

U posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je devet novooboljelih od covida-19, a pet osoba je umrlo, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima tri su osobe iz Vinkovaca, te po jedna osoba iz Županje, Čakovaca, Lipovače, Gunje, Ivankova i Babine Grede. Umrlo je pet osoba.

Od početka epidemije u županiji je oboljelo 11.550 osoba, od kojih je 10.914 izliječeno, a umrlo ih je 230.

Trenutno je hospitalizirano 66 pacijenata dok se u samoizolaciji nalaze 703 osobe.

Do sada je testirano 61.367 osoba, od kojih u posljednja 24 sata njih 74.


Brodsko-posavska županija 16 novooboljelih osoba, Požeško-slavonska županija 22

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u ponedjeljak 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a požeško-slavonski 22 slučaja.

U Brodsko-posavske županiji trenutačno je 487 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih je 87 na bolničkom liječenju, a 13 njih treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u toj je županiji obuhvaćeno 906 osoba.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije 5. svibnja u Slavonskom Brodu otvara još jedan punkt za masovno cijepljenje u dvorani za tenis kod Srednje škole M. A. Reljkovića. Masovno cijepljenje bit će i u Donjim Andrijevcima 6. svibnja u društvenom domu, Velikoj Kopanici 6. svibnja u školskoj sportskoj dvorani, u Novoj Kapeli 7. svibnja u društvenom domu te 8. svibnja ponovno u Slavonskom Brodu u Sportskoj dvorani Vijušu.

U ponedjeljak su na području Požeško-slavonske županije potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj županiji trenutačno je pozitivno 467 osoba, od kojih su 334 na bolničkom liječenju.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 667 osoba.


U Šibensko-kninskoj županiji 10 novooboljelih, dvoje umrlih

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrle osobe su 1952. i 1933. godište, a liječile su se u šibenskoj bolnici.

Trenutno su 292 aktivna slučaja zaraze u županiji, a u šibenskoj bolnici liječi se 67 osoba od kojih je 10 na respiratoru te jedna na neinvazivnoj ventilaciji. U kninskoj bolnici liječi se 19 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 800 osoba.

U posljednja 24 sata testirana su 44 uzorka.


U Istri jedna novozaražena osoba, u bolnici umrle dvije osobe

Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 108 uzoraka briseva dok su u pulskoj bolnici umrle dvije covid-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zaštite.

Od jučer se oporavilo 15 osoba te je trenutno u Istri 103 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1761 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske bolnici liječi se 78 osoba oboljelih od te zarazne bolesti, od kojih je osmero u respiracijskom centru.

U posljednja 24 sata u pulskoj bolnici umrle su dvije covid-19 pozitivne osobe rođene 1942. i 1949. godine, s pridruženim kroničnim bolestima.

Kako navode iz Stožera civilne zaštite Istarske županije, u Istri je do sada cijepljeno 37.523 osoba, od kojih 11.694 s dvije doze cjepiva. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije cijepiteljima će ovog tjedna biti dostavljeno 13.968 doza cjepiva.


U Sisačko-moslavačkoj županiji tri novozaražene osobe

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Kako navode u dnevnom izvješću, sve tri osobe su iz Popovače.

Stožer opetovano poziva građane županije da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo daljnje širenje te zarazne bolesti.


Zadarska županija: Dvoje umrlih, 23 novozaražena

U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata od posljedica covida-19 umrlo je dvoje ljudi, a potvrđena su 23 nova slučaja zaraze, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 preminuo  je muškarac u dobi od 82 godine, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru 83-godišnji muškarac.

Među novozaraženima 14 ih je u Zadru, po dvoje u Benkovcu i Sv. Filipu i Jakovu te po jedna osoba u Poličniku, Posedarju, Ražancu, Starigradu i Vrsima.

Testiran je 271 uzorak, pod aktivnim su nadzorom 1433 stanovnika, od bolesti se oporavilo 288 osoba, a policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

Na svim covid odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 67 pacijenata, od kojih je osmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su 24 bolesnika.


U Primorsko-goranskoj županiji troje umrlih, sedam novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata od posljedica covida-19 umrle su tri osobe, testirano je 119 uzoraka i potvrđena zaraza u sedam slučajeva, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 178 osoba, a u županiji je sada aktivno 1928 slučajeva. Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih testova je 5,9 posto. U riječkoj bolnici se liječi 169 oboljelih, a uz pomoć respiratora se skrbi o 11 osoba.

U sekundarnom covid-19 centru u opatijskoj Thalassotherapiji na liječenju je još 25 pacijenata. Udjel osoba koje se bolnički liječe od covida-19 u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 10 posto. Županijski Stožer civilne zaštite u petak je, zbog znatnog smanjenja dnevnog broja novooboljelih, ukinuo strože mjere koje su bile na snazi dva tjedna pa se od danas u toj županiji primjenjuju važeće mjere Nacionalnog stožera.

Ukinuto je vremensko ograničenje rada trgovina i ugostiteljskih objekata, omogućen je rad svih ustanova kulture, teretana, sportskih objekata i kladionica, a za posjet domovima za starije više nije obavezan negativan PCR test.

Svi učenici razredne nastave u osnovnim školama u županiji vraćaju se na nastavu, a učenici u predmetnoj nastavi još će tjedan dana imati školu na daljinu, kao i srednjoškolci koji nisu u završnoj godini školovanja. U škole se vraćaju maturanti, srednjoškolci na stručnoj praksi i individualnoj nastavi.


U Osječko-baranjskoj županiji umrle dvije osobe, 23 nova slučaja

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek obrađeno je 115 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na koronavirus, dok su od posljedica zaraze umrle dvije osobe, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Šest novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka , po tri su s područja Belog Manastira i Našica, a dvije osobe su s područja Čepina i Podgorača. Po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Drenja, Đakova, Koške i Petrijevaca.

„Na bolničkom liječenju su 142 osobe. 114 ih se liječi u KBC-u, od kojih je 35 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 43 i 91 godine. Na području županije u samoizolaciji se nalazi 1.621 osoba“, priopćio je Stožer.

Tijekom prošlog tjedna cijepljeno je 3.275 osoba, a ovog tjedna na 11 posebno organiziranih punktova te kod obiteljskih liječnika planira se cijepiti 11.000 osoba

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje u Belom Manastiru. U163 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 178 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim i drugim objektima te nisu utvrdili nepravilnosti.


Od 81 testirane osobe jedan pozitivan nalaz u Ličko-senjskoj županiji

U Ličko-senjskoj županiji je u protekla 24 sata testirana 81 osoba, covid-19 je potvrđen samo u jednom slučaju, a riječ je o osobi iz Senja, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U istom se razdoblju od covida oporavilo 30 osoba te je sada 105 aktivnih slučajeva, od kojih se 28 teže oboljelih liječi u bolnici u Gospiću. Pod mjerom samoizolacije je 355 ljudi.

Od covida-19 je do sada oboljelo 4 370 ljudi, od kojih je 140 umrlo, a 4 125 ih je izliječenih.


U Karlovačkoj županiji 17 novooboljelih i četiri umrla

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novooboljelih od covida-19, a umrle su četiri osobe, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Na covid odjelu karlovačke bolnice umrle su dvije pacijentice stare 84 i 85 godina i pacijent u dobi od 81 godine. Covidu je u ogulinskoj bolnici podlegao pacijent star 93 godine. Na bolničkom liječenju je 115 osoba, u Karlovcu 58, Ogulinu 38 i u Dugoj Resi 19. Na respiratoru je šest pacijenata, po tri u Karlovcu i Ogulinu.

Od novooboljelih iz Karlovca ih je 13, a po jedan slučaj imaju Barilović, Tounj, Netretić i Žakanje. Osim njih i njihovih kontakata sada je u samoizolaciji 355 ljudi. Do sada je u Karlovačkoj županiji oboljelo 10.058 ljudi, a umrlo ih je 467.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvoje novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oba utvrđena brzim antigenskim testom, a oporavilo se 48 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su dvije ženske osobe iz Smokvice koje nemaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Od 48 oporavljenih osoba njih 20 je iz Dubrovnika, šest iz Ploča, po pet iz Opuzena i Župe dubrovačke, četiri iz Metkovića, po tri iz Konavala i Stona te dvije koje nemaju prebivalište u županiji. U posljednja 24 sata obrađeno je 736 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 66 269.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirana je 51 osoba pozitivna na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i na invazivnoj su ventilaciji. U samoizolaciji je 680 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja te mjere, što je ukupno 682 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Hina)

Facebook Comments