Evo kakvo je stanje po županijama s novozaraženima

7. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Evo kakvo je stanje po županijama s novozaraženima


U Sisačko-moslavačkoj županiji 16 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 16 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19.

Kako u dnevnom izvješću navodi Županijski stožer civilne zaštite, sedam novozaraženih osoba je iz Siska, tri osobe su iz Lekenika, po dvije iz Petrinje i Novske, te po jedna osoba iz Popovače i Lipovljana.

Građane se podsjeća i dalje podsjeća kako se samo poštivanjem protuepidemijskih mjera možemo boriti protiv širenja pandemije.


U Primorsko-goranskoj županiji 241 novozaražena osoba, tri umrle

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 241 novozaražene osobe, testirano je 912 osoba, a tri su umrle, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 310 osoba, a u županiji je sada aktivno 2746 slučajeva covida-19.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih testova je 24,8 posto.

Povećan je broj bolesnika koji se od covida-19 liječe u bolnici pa se sada u toj bolnici liječi 197 oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora skrbi se o 18 osoba.

Udjel bolnički liječenih osoba u broju aktivnih slučajeva covida-19 je povećan na 7,1 posto.

Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.


U Istri 21 novozaraženi, u bolnici umrla jedna osoba

U Istri je u posljednja 24 sata potvrđeno je 21 novozaraženih osoba nakon što je ispitano 469 uzoraka briseva, a u pulskoj bolnici umrla je 67-godišnja osoba, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite i pozvao građane da poštuju protuepidemijske mjere i smanje kontakte.

Kod 16 novozaraženih osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a u epidemiološkoj obradi je još pet osoba.

Od jučer se oporavilo se 12 osoba, a trenutno je u Istri 127 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok je pod mjerama samoizolacije 1445 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske bolnice liječe se 74 osobe, od kojih je devet u respiracijskom centru. U toj je bolnici jučer umrla je 67-godišnja covid-19 pozitivna osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Kozlevac: Bilo bi dobro da se ‘očistimo’ do sredine svibnja

Načelnik Stožera upozorava da epidemiološka situacija nije dobra jer je sve više novozaraženih te je pozvao građane da se drže protuepidemijskih mjera i ne ostvaruju brojne kontakte.

“Situacija nije nikako dobra, imamo sve više novozaraženih te stoga pozivam ljude da se drže epidemioloških mjera i da ne ostvaruju brojne kontakte. Budimo odgovorni, bilo bi dobro da se ‘očistimo’ do sredine svibnja kako bi donekle imali dobru turističku sezonu” – poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji 17 novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 17 je novih osoba zaraženo koronavirusom, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljelo je sedam osoba iz Vukovara, šest iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Bošnjaka, Jarmine, Nuštra i Podgrađa. Zaraza je kod 14 osoba utvrđena PCR testiranjem, a kod troje brzim antigenom testom.

Broj ukupno oboljelih na vukovarsko-srijemskom području popeo se na 9744, od kojih je 9226 izliječeno, a umrla je 201 osoba.

U protekla 24 sata testirano je 325 osoba, trenutno je hospitalizirano 49 osoba, a u samoizolaciji je njih 986.


U Virovitičko-podravskoj županiji jedna nova osoba zaražena koronavirusom

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 45 uzoraka i samo kod jedne osobe utvrđena je zaraza koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 14 oboljelih, a tri su osobe na respiratoru u KBC Osijek.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3714 osoba, a 111 je umrlo.


U Osječko-baranjskoj županiji zaražene nove 54 osobe, četiri umrle

Nove 54 osobe zaražene su koronavirusom, a četiri su umrle u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je u protekla 24 sata obrađeno 345 uzoraka testa, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Osijeka zabilježeno je 15 novooboljelih, šest na području općine Kneževi Vinogradi, po četiri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po tri na području Erduta i Đurđenovca, te po dvije na području Darde i Đakova.

Po jedna nova pozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Bilja, Bizovca, Čeminca, Donjeg Miholjca, Draža, Drenja, Popovca, Semeljaca i Trnave. Na bolničkom liječenju je 95 osoba. Njih 69 je u KBC-u Osijek, od kojih je 16 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenata.

Preminule su četiri osobe u dobi od 64 do 89 godina. Na području županije u samoizolaciji je 1774 osoba. Policija je provela 21 provjeru osoba u samoizolaciji, tri po dojavi i 18 samoinicijativno, pri čemu je utvrđeno jedno kršenje te mjere Naime, u referadu za osobne iskaznice u Policijskoj postaji Đakovo došla je osoba za koju je utvrđeno da treba biti u samoizolaciji, pa je zbog toga dobila prekršajni nalog.

(Hina)

Facebook Comments