Evo kakva je situacija u Varaždinskoj županiji

17. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Evo kakva je situacija u Varaždinskoj županiji

Duško Jaramaz/PIXSELL


U Varaždinskoj županiji 45 je novozaraženih koronavirusom, a tijekom protekla 24 sata testirano je 285 uzoraka, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U 33 slučajeva radi se o bliskim obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je za 12 osoba izvor zaraze nepoznat. Kod tri osobe radi se o osobama starije životne dobi, sedam ih je školske i predškolske dobi, a ostali su radno aktivno stanovništvo, javljaju iz Stožera.

Tri nove osobe su hospitalizirane, a zbog novih slučajeva zaraze pojedina su razredna odjeljenja prebačena na online nastavu u jednoj srednjoškolskoj i trima osnovnoškolskim ustanovama. Dodatno je bilo postupanje i u jednom dječjem vrtiću, a u samoizolaciji je i jedan tim obiteljske medicine.

U posljednja 24 sata evidentirano je 14 oporavaka pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 214. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba s težom kliničkom slikom, a na liječenju kod kuće 197 osoba.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1.189 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku.

Od početka pandemije u Varaždinskoj županiji evidentirano je 470 slučajeva, a 17 dodatnih se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

(Hina)