EVO KAKO SE “PLETE” Objavljena fotografija obroka za građane na potresom pogođenom području

11. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak EVO KAKO SE “PLETE” Objavljena fotografija obroka za građane na potresom pogođenom području

foto: twitter


Predsjednik uprave Pleter usluge Marijan Mareković, državne tvrtke koja je preuzela pripremu obroka za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, izjavio je u ponedjeljak kako je Pleter u prvim danima nakon potresa počeo pripremati obroke za osobe u vojarni.

“Pleter je već na sam dan potresa u utorak navečer, odnosno od srijede ujutro počeo pripremati obroke u vojarni za potrebe vojske i civile, među kojima su bili i ljudi koji su bili smješteni u domu za starije, a bili su na privremenom smještaju u vojarni”, rekao je Mareković za RTL.

Što se tiče ostalih građana na potresom pogođenom području, rekao je da su jučer dobili zahtjev da s današnjim danom krenu u realizaciju osiguranja prehrane. Potvrdio je da bi tvrtka bila spremna preuzeti toliki broj obroka i prvi dan, da je to od njih zatraženo.

Danas su isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan i za sutra, a jedan “Pleter obrok” kruži po društvenim mrežama. Riža je u kombinaciji s kukuruzom, mrkvom i graškom. Nazire se komadić mesa i miješana salata.

 

 

Facebook Comments