Evo kako će izgledati prvi dan škole u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

3. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Evo kako će izgledati prvi dan škole u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

OŠ Ljudevit Modec Križevci


Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci objavila je upute za roditelje i učenike te nastavnike za prvi dan škole, 7. rujna.

Upute su vezane na pridržavanje epidemioloških mjera.

ORGANIZACIJA NASTAVE ZA PONEDJELJAK, 7. rujna

B turnus – 1.b,c, 2.a, 3.c,d, 4.a,b, 5.d,e, 6.d,e, 7.d,e, 8.c,d

Nastava počinje u 8.00 za sve razrede osim 1.b i c.

1.b i c počinju u 8.15 – 9.45

Nastava za 2. – 4. razred u ponedjeljak trajat će od 8.00 – 9.30.

Nastava za 5. – 8. razred u ponedjeljak trajat će od 8.00 – 10.00.

 

A turnus – 1.a, 2.b,c, 3. a,b, 4.c, 5.a,b,c, 6. a,b,c, 7. a,b,c, 8.a,b

Nastava počinje u 13.20 za sve razrede osim 1.a.

1.a počinje u 13.30, završavaju u 15.00

Nastava za 2. – 4. razred u ponedjeljak trajat će od 13.20 – 14.50.

Nastava za 5. – 8. razred u ponedjeljak trajat će od 13.20 – 15.20.

S obzirom na građevinske radove, izgradnja sportske dvorane, dvorište škole će u potpunosti biti zatvoreno.

Autobusno stajalište za učenike putnike je na parkiralištu ispod Vatrogasne postaje.

U ponedjeljak, 7. rujna, autobusi odlaze odmah nakon završetka nastave.

Molimo roditelje učenika ukoliko voze djecu u školu da koriste okolna parkirališta zbog sigurnosti, ali i nemogućnosti ulaska u školsko dvorište.

OBVEZE RODITELJA/SKRBNIKA I UČENIKA PRIJE DOLASKA U ŠKOLU:

Roditelji/skrbnici imaju obvezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temperature (37,3 C i veća) ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju razredniku i liječniku radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Učenici 5.-8. razreda mogu sami izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Vrijednost izmjerene temperature prije polaska u školu roditelj/učenik je dužan upisati u posebnu bilježnicu.

DOLAZAK UČENIKA I RODITELJA U ŠKOLU:

Učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja na način kako bi dolazili da nema pandemije.

Učenike u školu ne smije dovoditi roditelj/skrbnik koji ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.

Ako roditelj/skrbnik dovodi i odvodi učenika u školu, preporuka je da ne ulaze u školu, osim ako je to neophodno zbog iznimno opravdanih razloga ili ako je roditelj učenika 1. razreda ili ako je roditelj učenika s teškoćama u razvoju, a nema osiguranu podršku pomoćnika u nastavi. Preporučuje se da roditelj/skrbnik koji je u pratnji dovede učenika do ulaza u školu pri čemu zadržava distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i učenike.

Kako bi se izbjeglo grupiranje učenika na ulasku u školu, napravljen je raspored ulaska razrednih odjela u zgradu škole.

organizacija nastave u modecu

Učenici u ponedjeljak čekaju razrednike na označenim mjestima i s njima redom ulaze u zgradu.

Učenici nižih razreda ulaze na bočne ulaze, a viši razredi na glavni ulaz škole

 

BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI:

Svaka odgojno-obrazovna skupina/razredni odjel boravi u jednoj prostorijiNa svakoj učionici piše koji razred je u njoj tijekom cijele nastave.

Molimo roditelje da učenicima osiguraju hranu koju će konzumirati u školi, s obzirom da prvi tjedan neće biti školske kuhinje, a učenici ne mogu i ne smiju izlazizi iz zgrade škole.

Učenici ne mijenjaju učionicu niti u predmetnoj nastavi, osim u slučaju kada prema rasporedu imaju nastavu TZK-a onda odlaze u školsko – sportsku dvoranu s predmetnim učiteljicama.

Tijekom boravka u školi učenik isključivo boravi u svojoj odgojno-obrazovnoj skupini/razrednom odjelu i ne miješa se sa učenicima iz drugih razrednih odjela.

Učenik učionicu u kojoj boravi smije napustiti samo u slučaju odlaska na WC, pranje ruku ili izlaska u školsko dvorište (ispred škole) zbog aktivnosti na otvorenom i to na način da se ne miješa s učenicima iz drugih razrednih odjela.

Učenici bi trebali što je više moguće održavati propisanu distancu/fizičku udaljenost u odnosu na druge učenike i zaposlenike škole.

Učenici 1.-4. razreda nisu obavezni nositi zaštitnu masku, osim u hodniku, kod odlaska na wc i u sredstvima javnog prijevoza – autobus gdje je maska obavezna. U autobusu bi trebali svaki dan sjediti s istom osobom i na istom mjestu.

Kod učenika 5.-8. razreda nošenje maski ovisi o veličini razrednog odjela. U razrednim odjelima u kojima se može osigurati propisani razmak u učionici veći od 1,5 metra, maske nisu obavezne.

ORGANIZACIJA NASTAVE U ŠKOLI:

U razrednoj nastavi s učenicima boravi njihova učiteljica i učitelji koji predaju u tom razredu engleski jezik, glazbenu kulturu i izborne predmete. O načinu ulaska drugog učitelja u odgojnu skupinu, proceduru i način propisuje ravnatelj uputama za djelatnike.

U predmetnoj nastavi s učenicima borave predmetni učitelji na način da je što manji broj predmetnih učitelja u jednoj odgojno-obrazovnoj skupini tijekom dana (nastava u blok – satu).

ODLAZAK UČENIKA IZ ŠKOLE:

Izlazak učenika iz škole odvijat će se prema rasporedu i to na način da ne dolazi do kontakta između učenika različitih razreda. Učenici nakon završetka nastave bez zadržavanja idu prema izlazu iz škole, odnosno prema autobusu. Učenici izlaze na one izlaze na koje su i ušli u školu.

SVE OSTALE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI NASTAVE, RASPORED, UDŽBENIKE, OBRASCE I SUGLASNOSTI UČENICI ĆE DOBITI U PONEDJELJAK OD RAZREDNIKA.

Molimo učenike da u ponedjeljak uzmu torbe za knjige jer će biti preuzimanje i roditelje da ih pričekaju u blizini škole.

Za sve daljnje mjere i informacije pratite službenu web stranicu škole.