Vijećnik Denis Maksić (HDS), na aktualnom je satu današnje sjednice križevačkog predstavničkog tijela upitao gradonačelnika Rajna o prijedlozima projekata koji nisu uvršteni u gradski proračun.

“U svoje ime, i u ime HDS-a, dao sam prijedlog proračuna i žao mi je što neke stavke iz tog prijedloga nisu prihvaćene. Neki od prijedloga su bili umirovljenički dodatak, radne bilježnice za učenike u osnovnim i srednjim školama, uređenje parkirališta kod željezničkog kolodvora, kao i poslovna stanogradnja za privlačenje novih potencijalnih stanovnika u grad Križevce”, kazao je vijećnik Maksić, tražeći objašenjenje zbog kojih te stavke nisu uvrštene u proračun.

gradsko-vijece-studeni-2022-10

Gradonačelnik Rajn odgovorio mu je kako putem platforme Sudjeluj, na kojoj je vijećnik Maksić uputio svoj prijedlog, situacija dosta ovisi o količini podrške koja se dobije od drugih građana.

“Što se tiče parkinga kod željezničkog kolodvora, nadamo se investiciji Hrvatskih željeznica. Prema našim informacijama, parkiralište s 200 mjesta predviđeno je na ulazu u ulicu Kalničke Punte. Što se tiče stanogradnje, provedena je anketa koja je pokazala da postoji interes. Međutim, ono što je POS prihvaćao kao prihvatljiv trošak je uvjerljivo odskakalo od cijene koja bi se mogla postići na tržištu”, kazao je gradonačelnik Rajn.

vijece-dodatak-04