Europsko prvenstvo u dvoranskom hokeju za žene ovog vikenda u Svetom Ivanu Zelini

22. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sport Europsko prvenstvo u dvoranskom hokeju za žene ovog vikenda u Svetom Ivanu Zelini

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL


Sveti Ivan Zelina i ove će zime biti domaćin jednog europskog natjecanja u dvoranskom hokeju. Od petka, 24. siječnja, do nedjelje, 26. siječnja održat će se Europsko prvenstvo skupine B u dvoranskom hokeju za seniorke.

Bit će to nova prilika za ljubitelje hokeja da daju gromoglasnu podršku jednoj hrvatskoj selekciji kao što to rade već godinama, što je prepoznala i Europska hokejska federacija koja posljednjih godina barem jedno natjecanje u godini dodijeli Hrvatskoj. I ženskoj reprezentaciji je, kao i seniorima prošlog vikenda, prvi cilj osigurati ostanak u drugoj jakosnoj skupini. Prije dvije godine u Belgiji, hrvatske su reprezentativke osvojile četvrto mjesto u B skupini, iznenadivši mnoge svojim igrama uspjehom.

U Zelini će igračice izbornika Slavena Zlatara i trenera Hrvoja Abramovića za protivnice imati reprezentativke Rusije, Poljske, Škotske, Walesa, Litve i Turske. Prve dvije reprezentacije će se plasirati u viši rang, dok će posljednjeplasirana selekcija u C skupinu. Favoritkinje za osvajanje su Poljakinje i Ruskinje, šesta i 10. reprezentacija na svjetskoj rang listi. Ostalih pet su izjednačene i nalaze se između 19. i 25. pozicije na svijetu (Hrvatska je 20.).

Hrvatska otvara turnir utakmicom protiv Škotske (petak, 13:30 sati), ekipom koju su iznenadile prije dvije godine, odigravši 1:1. Isti dan očekuje ih, u posljednjoj utakmici programa (19:30) utakmica s Rusijom. U subotu će prvi dvoboj biti s Turskom (14), a drugi s Poljskom (18:30). U nedjelju, posljednjeg dana turnira, Hrvatska igra s Walesom (9:30) i Litvom (14:45).