Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija obavlja posljednje pripreme za polufinalni dvoboj protiv Estonije na Final Four turniru Zlatne Europske lige kojem je domaćin Osijek.

Nakon povijesnog rezultata u odrađenom grupnom natjecanju, u kojem su hrvatski odbojkaši izborili maksimalnih šest pobjeda, vrijeme je za završni turnir i polufinale protiv Estonaca koje je na rasporedu ove subote od 16 sati, u osječkom Gradskom vrtu.

„Ispred nas je ogled protiv Estonije u kojoj nema velikih individualaca, no u prvom dijelu pokazali su da zaista igraju dosta agresivno. Spremni smo za sve njihove taktičke postavke, pripremili smo se najbolje što možemo i trudili raditi na nekim elementima koji nam do sada nisu dobro išli“, istaknuo je kapetan Hrvatske Petar Đirlić i dodao koliko im je važna podrška publike u ovoj utakmici koja je ujedno i prilika za odlazak na Challenger kup u Kinu.

„Ne bi trebali bježati od uloge favorita, pogotovo jer igramo u Osijeku, u gradu u kojem smo stvarno uvijek imali najveću podršku. Ovim putem još jednom pozivam sve da nas dođu podržati u što većem broju da ostvarimo taj uspjeh za koji radimo posljednja dva mjeseca, kvalificiramo se na Challenger i poslije zajedno navijamo za naše nogometaše“, dodao je Đirlić.

U drugom subotnjem polufinalu, koje je na rasporedu u 19 sati, snage će odmjeriti Češka i Ukrajina. U istim terminima, u 16 i 19 sati, u nedjelju su na rasporedu utakmica za treće mjesto i finale.