Europska karate federacija zadovoljna pripremama za EP u Poreču

16. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sport Europska karate federacija zadovoljna pripremama za EP u Poreču

Goran Stanzl/PIXSELL


Predsjednik Organizacijske komisije Europske karate federacije (EKF) Esteban Perez posjetio je Poreč gdje će se u svibnju održati 56. Europsko prvenstvo u karateu.

Europsko seniorsko prvenstvo održat će se u Poreču od 19. do 23. svibnja umjesto švedskog grada Goteborga, koji je krajem prošle godine otkazao organizaciju prvenstva. Hrvatska je dobila organizaciju u konkurenciji još petnaest zainteresiranih kandidata.

Hrvatski karate savez i njegov predsjednik Davor Cipek predvodili su posjet koji je počeo sastankom sa svim šefovima različitih organizacijskih područja.

Službenici EKF-a i HKS-a potom su pregledali hotele, kao i mjesto održavanja Kongresa EKF-a, koji bi se također trebao održati u Poreču za vrijeme EP-a. U isto vrijeme, pomno su pregledane i dvorane za natjecanje i treninge, okolnosti i uvjeti u kojima će se održati natjecanje.

Posebna pozornost posvećena je osiguranju sigurnosti svih sudionika dok su analizirani propisi Covid-protokola koji će se provoditi na EP-u.

Gosti iz vrha Europske karate federacije bili su iznimno zadovoljni svim organizacijskim aspektima koje Hrvatska i Poreč nude za provedbu 56. EP-a.

“Suradnja Hrvatskog karate saveza do sada je bila izuzetna i pokazuje izvrsne organizacijske sposobnosti vrhunskih nacionalnih saveza poput ovog s kojima se sada susrećemo u Hrvatskoj. EKF je zahvalan HKS-u na potpori i nadam se da će trajni napori poput ovog inspekcijskog posjeta rezultirati izvrsnim prvenstvom idućeg svibnja,” rekao je predsjednik EKF-a i predsjednik WKF-a (Svjetske karate federacije) Antonio Espinos.

“Vrlo smo zadovoljni posjetom izaslanstva EKF-a. Organizacijski odbor 56. EP-a dobio je pohvale na dosadašnjoj provedbi priprema prvenstva. S velikom radošću pristupamo nastavku. Čeka nas jako puno posla s obzirom na vrijeme kad smo dobili organizaciju, a te su obaveze naravno u puno detalja vrlo specifične i zahtjevne. HKS u suradnji s Glavnim uredom EKF-a u Madridu upravo priprema izradu službenog biltena o Hrvatskoj i EP-u, koji će sljedeći tjedan biti upućen na adrese nacionalnih saveza 52 zemlje sudionice prvenstva Starog kontinenta”, zaključio je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

(Hina)

Facebook Comments