Cristiano Ronaldo imao je najviše udaraca u okvir gola, a domaćin Njemačka najbolja je po učinkovitosti u prvom krugu utakmica EURA, dok nijedan strijelac nije zabio više od jednog gola.

Ronaldo se nije upisao u strijelce iz svoja tri udarca u okvir u pobjedi Portugala protiv Češke od 2-1 u utorak i jedan je od četvorice igrača koji su imali ukupno pet pokušaja prema golu zajedno s Francuzom Marcusom Thuramom, Gruzijcem Georgesom Mikautadzeom i Christianom Eriksenom iz Danske.

Do sada je to bio turnir za rane – i kasne – golove, sa šest od 34 postignuta u prvih 15 minuta, a 14 u prvih pola sata, dok je nakon 90. minute već postignuta četiri gola.

Sa zdravim prosjekom od 2,84 gola po utakmici, ili jednim svake 32 minute, samo pet od 24 momčadi nije uspjelo pogoditi gol na svojim početnim utakmicama, a među njima je i Hrvatska.

Albanac Nedim Bajrami zabio je najbrži gol u povijesti Eura nakon 23 sekunde protiv Italije, iako je njegova momčad na kraju izgubila 2-1.

Portugal vodi u broju posjeda lopte sa 69 posto, dok je domaćin Njemačka bila na sličan način dominantna sa 68 posto kada su pobijedili Škotsku 5-1.

Nijemci imaju najbolju točnost dodavanja od čak 94 posto, predvođeni svojim 21-godišnjim ofenzivnim veznjakom Jamalom Musialom, koji je kompletirao 100 posto od svoja 33 dodavanja suigračima.

Dvojica igrača uspjela su dvije asistencije u prvom kolu utakmica, rumunjski napadač Dennis Man kada su pobijedili Ukrajinu 3-0 i, što je možda još iznenađujuće, nizozemski branič Nathan Ake u 2-1 pobjedi nad Poljskom.

Turska je kao momčad imala najviše udaraca prema golu s 22, jedan više od Nizozemske. Češki vratar Jindrich Stanek bio je najzaposleniji između vratnica sa sedam obrana, jednom više od Nizozemca Barta Verbruggena.

Bila su četiri igrača koja su trčala brzinom većom od 35 kilometara na sat, a predvodio ih je, kao najbrži,  rumunjski napadač Valentin Mihaila (35.9 km/h).Drugi su bili Belgijac Jeremy Doku (35,3), Rasmus Hojlund (35,3) iz Danske i kapetan Francuske Kylian Mbappe (35,2).

Nijedan igrač nije pretrčao više od srpskog veznjaka Sergeja Milinkovića-Savića, koji je protiv Engleske pretrčao 13.9 kilometara.